Windows 10 Kullanıcı Adı Değiştirme

Windows 10 Kullanıcı Adı Değiştirme

Windows 10 Kullanıcı Adı Değiştirme

Dünyaca ünlü Microsoft firmasına bağlı olan Windows; yalnızca Türkiye’de olmamakla beraber dünyanın her yerinde en çok tercih edilen işletim sistemi olmayı başarır. Windows’un bugüne kadar en çok kullanılan sürümü de yakından takip edenlerin bildiği üzere Windows 10 olmuştur. Windows’u özel kılan çok sayıda detay mevcut! Her şeyden önce, tüketicilerde kalite ve güncellik hissi yaratması söz konusudur.

Takdir edersiniz ki, teknolojik ürünlerin birçoğu özgün değildir. Bilhassa akıllı telefon tasarımları birbirlerine benzer. Ancak, Windows sürümleri tüm bunlardan bağımsız bir şekilde özgünlüğü ile dikkat çeker. Yenilikçi özelliklerinin yanı sıra Windows tasarımları da birçok kullanıcıyı kendisine çekecek kadar farklıdır. Bunun yanı sıra, bilhassa Windows 10; donanım uyumunun yükseltilmiş olmasından dolayı tercih edilir. Hatta, tüm donanımlar ile tam uyumluluk sağlanmıştır. Günün birinde donanım ile ilgili bir sorun yaşanabilir. Windows; bu gibi hallerde, donanımın sürücüsünü indirerek daha güçlü bir donanım desteği sunmuş olur.

Windows 10 Neden Tercih Edilir?

2020’li yıllarda olduğumuz şu günlerde Windows sürümlerinin korsan yolla indirilmesine sıklıkla rastlanır. Bu durum; kullanıcılarda Windows’a dair bir güvensizlik hissi oluşturabilir. Hatta, Windows güvenliğinin düşük olduğuna dair birtakım önyargılar da mevcuttur. Ancak, Windows; yakından takip edenlerin de bildiği üzere kendisini sürekli olarak günceller. Bir başka deyişle, kullanıcılarına herhangi bir güvenlik endişesi yaşatmaz.

Windows; bazı dezavantajları ile de bilinir. Örneğin, kullanıcılarını genellikle Microsoft Edge kullanmaya zorlar. Birçok kişi; tarayıcı olarak Google Chrome kullanır. Windows’un Microsoft Edge konusunda yapmış olduğu baskı rahatsız edici olabilir. Kullanıcılar; sürekli olarak tarayıcınızı Microsoft Edge ile değiştirin uyarısı ile karşılaşabilirler. Microsoft Edge; güzel bir tarayıcı olsa da insanların kullanım alışkanlıklarını değiştirecek kadar önem vaat etmez. Sonuç olarak, Windows; sahip olduğu avantajlardan dolayı tercih edilir. Yalnızca korsan sürüm ve Microsoft Edge gibi iki problemi mevcuttur. Ancak, her iki problem de zannedildiği kadar rahatsızlık vermez. Tüketiciler; akıllarında herhangi bir şüphe olmadan Windows 10 sürümünü kullanabilirler.

Windows 10 Kullanıcı Adı Değiştirme İşlemleri Nasıl Yapılır?

 

Windows 10 kullanıcı adı değiştirme işlemi zannedildiği gibi zor değildir. Bu işlem; aynı zamanda hem Windows 10 hem de Windows 11 için işe yarar. Microsoft hesabı ile oturum açanların Microsoft internet sayfasında oturum açmaları bilinmesi gereken bir husustur. Bunun yanı sıra, Windows 10 kullanıcı adı değiştirme süreci şu şekilde özetlenebilir:

Yönetici Adını Değiştirmek Mümkün Mü?

Windows 10 kullanıcı adı değiştirme dışında merak edilen detaylardan birisi de yönetici adı değiştirmektir. Birçok kişi; yönetici adı değiştirme işleminin nasıl yapılacağını merak eder. Bu noktada, yönetici adı değiştirme için her şeyden önce görev çubuğundaki arama kutusuna “bilgisayar yönetimi” yazılmalıdır. Ardından, açılan listeden “bilgisayar yönetimi” seçilmelidir. Açılan yerel kullanıcılar ve gruplar’ın yanındaki oku seçerek genişletmek; yapılması gereken bir diğer işlemdir. Kullanıcı; söz konusu işlemin ardından kullanıcılar’ı seçmelidir. Ardından, yönetici’ye sağ tıklamalı ve yeniden adlandır’ı seçmelidir. Buraya yer almasını düşündüğü yönetici adını yazmalıdır. Ancak, yönetici adı değiştirmek adına tahmin edebileceğiniz gibi yönetici olmak gerekir.

Netplwiz ile Kullanıcı Adı Değiştirme İşlemi Nasıl Yapılır?

Windows 10 kullanıcı adı değiştirme işlemleri için denenebilecek farklı bir alternatif daha vardır. Birçok kişi; netplwiz’in ne olduğunu merak eder. Bu yöntem oldukça faydalıdır. Hem Windows 10 hem de Windows 11 için kullanılabildiğinden bahsetmek gerekir. Windows kullanıcı adı değiştirme işlemi şu şekilde yapılır:

Sonuç olarak, Windows 10 kullanıcı adı değiştirme işlemleri bu şekilde özetlenebilir. Windows; daha önce de ifade ettiğimiz gibi kendisini sürekli olarak yenileyen bir işletim sistemidir. Bu yüzden, kullanıcı adı değiştirme hususunda herhangi bir sorun yaşanmaz.

habermeydan.com

Exit mobile version