WhatsApp yeni yapay zeka özelliklerini açıkladı

Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, WhatsApp'a yeni yapay zeka özellikleri eklediklerini duyurdu. Meta AI özellikleri, 22 ülkede kullanıma sunulurken, kullanıcıların yapay zeka ile görüntü yaratmalarına olanak tanıyan yeni fotoğraf düzenleme özellikleri de tanıtıldı.

whatsapp habermeydan

WhatsApp yeni yapay zeka özelliklerini açıkladı.

Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, WhatsApp’ın yeni yapay zeka özelliklerini resmen duyurdu. Zuckerberg, Meta AI’ın artık Arjantin, Şili, Kolombiya, Ekvador, Meksika, Peru ve Kamerun dahil olmak üzere 22 ülkede kullanılabildiğini açıkladı. Bu genişleme, sadece coğrafi değil, aynı zamanda yeni dil seçeneklerini de içeriyor.

Kullanıcılar artık Meta AI ile Fransızca, Almanca, Hintçe, İtalyanca, Portekizce ve İspanyolca dillerini çevirebilecek ve yakında daha fazla dil eklenecek. Ancak, Meta AI şu anda Avrupa’nın birkaç dilinde erişilebilir olmasına rağmen, Avrupa bölgesindeki kullanıcıların sohbet robotuna henüz erişemedikleri belirtiliyor.

Meta AI, kullanıcıların görüntüleri kolaylıkla düzenlemelerine olanak tanıyan yeni bir özellik sunuyor. Yeni fotoğraf düzenleme özelliği sayesinde, kullanıcılar Meta AI’dan görüntüyü uygun şekilde ayarlamasını isteyebiliyor. Meta AI, kullanıcı tarafından paylaşılan bilgi istemleri aracılığıyla fotoğrafları manipüle edebiliyor; bu, öğe ekleme veya kaldırma, renk ayarlama veya genel kompozisyonu değiştirme gibi işlemleri içeriyor. Bu özellik şu anda İngilizce olarak sunuluyor, ancak WhatsApp resmi blogunda yakında diğer dillerde de kullanılabileceği duyuruldu.

Mark Zuckerberg ayrıca, Meta AI’deki yeni “Imagine Yourself” özelliğini tanıttı. Bu özellik, hayali senaryoları hayata geçiriyor. Kullanıcılar sadece “Imagine me” yazarak ve istedikleri senaryoyu tanımlayarak, çeşitli kıyafetler ve ortamlarda kişiselleştirilmiş bir görüntülerini görebiliyor. Bu özellik şu anda ABD’de beta olarak sunuluyor ve yakında diğer bölgelere ve dillere yayılması planlanıyor.

Kullanıcılar, Meta AI sohbet robotu ayarlarında gerektiğinde sıfırlamak veya silmek dahil olmak üzere kurulum fotoğraflarını kolayca yönetebilecekler. Meta AI’nin bu gelişmiş özellikleri, Google Play Store’dan Android için WhatsApp ve App Store’dan iOS için WhatsApp’ın en son güncellemelerini yükleyen bazı kullanıcılar tarafından kullanılabilir ve önümüzdeki haftalarda daha geniş bir kullanıcı kitlesine sunulması bekleniyor.

Exit mobile version