Türkiye’nin ilk 3 boyutlu yapay zekasıyla tanışın!

Cerebrum Tech'in girişimcilik stüdyosu tarafından geliştirilen yapay zekalı sohbet arkadaşı Cere, sadece 3 ay içinde 1 milyon soruya cevap üretti.

cere habermeydan

Türkiye’nin ilk 3 boyutlu yapay zekasıyla tanışın.

Cere, Türkiye’de entegre 3 boyutlu sanal karakteriyle ilk mobil sohbet uygulaması olma özelliğini taşıyor ve Mart ayından bu yana 200 binden fazla kullanıcıya ulaştı. Cerebrum Tech adlı girişimcilik stüdyosu, web3, IoT (nesnelerin interneti), oyun geliştirme ve sürdürülebilirlik konularında yenilikçi ürünler geliştirme odaklıdır. Cerebrum Tech, kullanıcıların Cere’ye yaklaşık 3 ay içinde 1 milyon soru sorduğunu duyurdu.

‘Cere’, derin öğrenme temelli geniş dil modelleri kullanılarak geliştirildi ve yemekten modaya, sağlıktan spora kadar pek çok konuda bilgi paylaşabiliyor. Ayrıca günlük haberleri derleyip sunabiliyor ve kullanıcının ruh haline göre müzik önerilerinde bulunabiliyor. Cere, yazılı veya sesli olarak birçok dilde sohbet edebilme özelliğine sahip olup, yapay zekanın imkanlarını bireysel kullanıcıların deneyimine mobil uygulama ve web sitesi üzerinden sunuyor.

Cere’nin kullanıma sunulduğu 23 Mart’tan bu yana 1 milyonu aşkın soruyu yanıtladığını söyleyen Cerebrum Tech Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdem Erkul, “İlk 3 aylık verilere göre Cere’ye en çok sorulan sorular arasında dünya mutfağı, müzik ve tatil önerileri bulunuyor. Soruları basit bir anlatımla ve madde madde yanıtlaması nedeniyle Cere dünya mutfaklarından kolay tariflerle yeni lezzetler arayan kullanıcıların ilgisini çekiyor. Öte yandan yaz mevsimi başladı ve bayram tatili de yaklaştıkça kullanıcıların seyahat planlamaları da artmış görünüyor. Son 1 aylık dönemde tatil için gidilebilecek yerler ve bu destinasyonlarda neler yapılabileceğine dair sorgular yükselmiş durumda. Kullanıcılar ayrıca özellikle sanat ve teknoloji alanında yeni bir beceri edinmeye çalışırken ve o konuda nasıl ilerlenmesi gerektiğine dair sorular yöneltiyor” bilgilerini paylaştı.

Cere’ye yöneltilen sorular arasında, yemek tarifleriyle ilgili sorular önemli bir yer tutuyor. Yaklaşık 1 milyon sorunun %20’si, dünya mutfağıyla ilgili sorulara ayrılmış ve Uzak Doğu mutfağı en çok merak edilen konu olarak öne çıkmıştır. Ayrıca bu kategori içerisinde Fransız ve İtalyan mutfakları da ilgi çeken diğer lezzetler arasında yer almıştır. Tatil önerileriyle ilgili sorular ise yapay zekadan yararlanarak fiyat-fayda dengesini ölçmeye çalışan kullanıcıların dikkatini çekmiştir. Bu kategori içerisinde vizesiz gidilebilen ülkeler de önemli bir gündem oluşturmuştur. Cere’nin günlük müzik önerileriyle ilgili olarak ise klasik müzik eserlerini daha çok önerdiği gözlemlenmiştir.

Yapay zekanın öğrenme ve yeni konuları keşfetme şeklini derinden değiştireceğini söyleyen Dr. Erdem Erkul, Cere’nin her yaş grubundan kullanıcının bilgi ihtiyacını karşılayabildiğini belirtti. Erkul, “İlk 3 ayda ulaştığımız 200 bin kullanıcımızın yüzde 65’ini genç bireyler oluşturuyor. Cere, ister öğrenci ister çalışan kesim olsun kullanıcılarının üretkenlik ve yaratıcılığını besleyen önemli bir bilgi kaynağı. Cere’ye sıklıkla iş planı ve çalışma programı oluşturmak, yeni fikir önerileri almak için başvuruluyor. Özellikle genç kesimlerin yapay zekaya olan ilgisi çok değerli. Gençler yapay zeka teknolojilerini kullanarak öğrenmeyi ve üretmeyi sevdi” dedi.

 

Exit mobile version