Türkiye’de en fazla izlenen dijital platformlar!

Türkiye'de en fazla izlenen dijital platformlar belli oldu. İşte Türkiye'de en çok izlenen dijital içerik platformları.

en fazla izlenen dijital platformlar habermeydan

Türkiye’de en fazla izlenen dijital platformlar!

Günümüzde dijital içerik platformlarının sayısı bir hayli artmış durumda. Ülkemizde dahil olma üzere en az bir yayın platformuna üye olmayan çok az kişi kalmış durumda. Peki Türkiye’de en çok hangi akış platformları izleniyor?

JustWatch’ten alınan bilgiye göre, Türkler en çok hangi dijital platforma üye sorusunun cevabı bulunduğu Listede bilinen platformlar varken yerli bir platformun Netflix’i sollamış olması oldukça ses getirdi. Bahsi geçen yerli platform yakın zamanlarda HBO içeriklerini de bünyesine katan ve ayrıca Sıfır Bir, Çekiç ve Gül Bir Behzat Ç. hikayesi gibi içeriklerle popüler olan BluTv. Yerli dijital platform BluTv dünya genelinde en büyükler arasında yer alan Netflix’i geride bırakarak birinci sıranın sahibi oldu.

Listenin ikinci sırasında, ülkemize giriş yapan en eski dijital platformlardan biri olan Netflix yer alıyor. ABD merkezli içerik platformu listede yüzde 27’lik paya sahip oldu.

Listenin üçüncü sırasına Amazon Prime Video (yüzde 19) eşlik ediyor. Dördüncü ve beşinci sırada ise yakın zamanda Türkiye’ye giriş yapan Disney+ (yüzde 8) ve MUBI (yüzde 4) yer alıyor.

Türkiye’de en çok izlenen dijital platformlar:

– BluTV – Yüzde 38
– Netflix – Yüzde 27
– Amazon Prime Video – Yüzde 19
– Disney+ – Yüzde 8
– MUBI – Yüzde 4
– Diğer Platformlar – Yüzde 4

 

Exit mobile version