Torrent Nedir? Adım Adım Torrent Nasıl İndirilir? (2022)

Torrent hakkında detaylı bilgilere mi ihiyacınız var? Bu kılavuzu okuduktan sonra torrent nedir? Güvenli bir şekilde torrent nasıl indirilir? gibi soruların yanıtına çözüm bulmuş olacaksınız.

torrent nasil indirilir 2022

İnternet kullanıcıları web platformları üzerinden video, müzik, dosya veya arşiv gibi birçok veriyi çeşitli platformlar üzerinden bilgisayarlarına indirmekte ve böylece bu verilere sınırsız erişim sağlayabilmekte. Bu dosyaların tamamını indirmek için farklı yollar mevcuttur. Günümüzde, yıllardır olduğu gibi bu yolların en kolay olanı ise torrent sistemidir. İstediğiniz filmleri veya oyunları çok kısa sürede zaman kaybetmeden indirmek ya da arkadaşlarınızla çevrimiçi büyük dosyaları kolaylıkla paylaşabilmek, tüm bu işlemleri ücretsiz ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmek için size gereken “torrent indirme” yöntemidir. Yayınladığımız bu kılavuzumuzda torrent sisteminin anlamını ve kolaylıkla nasıl torrent indirilir sorularına net yanıtları sizlere sunacağız.

Torrent Nedir?

Torrent kelimesini tam anlamıyla tanımlayacak olursak indirmeyi istediğimiz herhangi bir dosyanın mmeta data verilerini tutan ancak aslında indirdiğinizde asıl dosyayı içermeyen, ilgili dosyanın karşı sunuculardaki imaj dosyasını barındıran bir veri olarak belirtebiliriz. Haliyle torrent sistemini kullanarak çok büyük boyuta sahip dosyaları çok hızlı bir şekilde indirip paylaşmamıza imkan tanıyan güvenli bir sistemin içerisinde yer almış oluyoruz.

İnternet platformunda oldukça etkin olarak kullanılan torrent sistemi ülkemizde de yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Her ne kadar yasa dışı veriler de bu yöntem kullanılarak indirilse de özellikle çok büyük boyutlu verilerin firma içi veya bir toplulukla hızlı bir şekilde paylaşılabilmesi adına büyük rol üstleniyor.

Güvenli ve Gizli Olarak Torrent Nasıl İndirilir?

Neden bu alt başlığı attık? Genel anlamda belirtecek olursak torrent kullanmak veya torrent oluşturup kullanıma sunmak güvenliğimizi ihlal etmez. Fakat internet üzerinden herhangi bir veriyi çevrimiçi olarak indirirken olduğu gibi torrent yerine kötü amaçlı bir yazılım veya virüs indirme ihtimaliniz de yok değil. Haliyle güvenilir torrent kaynaklarından indirme işlemi yaptığınızdan emin olmalısınız. Bir çok torrent indirilmesi kısmen güvenli olarak kabul edilse de bu sistemi kullanırken bilgisayarınızın korunmasını sağlamak için güvenlik duvarınız açık ve bir antivirüs programının cihazınızda yüklü – aktif olması önerilmektedir.

1. ) Bir VPN Kurun (Önemli)

Torrent sistemlerini kullanırken indirmeyi düşündüğünüz dosyalar telif hakları ile korunmadığı sürece torrent indirmek tamamen yasal bir işlemdir. Telif hakkı ile korunmakta olan programlar, uygulamalar, video ve müzik dosyaları, oyunlar ve filmler yasa dışıdır. Bunları indirip kullanmak önemli telif cezaları ile kullanıcılara dönebilir. Telif hakkı sahipleri özellikle torrent sistemlerini aktif olarak izlemekte ve indirme işlemini sağlayan kullanıcıların IP adreslerini bir şekilde yakalamaya çalışmaktadır. Eğer IP adreslerine erişim sağlanırsa ülkeler bazında ilgili internet servis sağlayıcılarla iletişime geçerler ve bu sağlayıcılar da büyük oranda yasal olarak kişisel bilgilerinizi ilgili kurumlara vermekle mükelleftirler.

Haliyle telif konusunda kararsız kalınan dosyaları indirmeyi planlıyorsanız IP numaranız gibi verilerinizi gizlemek için kesinlikle iyi bir VPN kullanmak gereklidir. VPN kullanımı ile IP adresi net şekilde gizlenmiş olacaktır. Bazı VPN servisleri ücretsiz olarak kullanıma açıktır ancak kaliteli bir bağlantıya sahip olmak için her şeyin bir ederi mutlaka olacaktır. Ücretsiz VPN’lerin birçoğu hızlı veya güvenilir olmamakla birlikte ilerde baş ağrıtıcı olabilir. En iyi VPN servisleri konusunda önerilerimiz;

VPN servisini seçtikten sonra ilgili servisin yazılımını indirip yükledikten sonra bir sunucuya güvenli bağlantı kurabilirsiniz. VPN servisiniz çalışır durumda ve güvenilir bir şekilde gizliliğinizi koruyarak torrent yükleyebilir veya torrent indirme işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Uyarı: Telif hakkıyla korunan içeriği torrent olarak yüklemenin suç teşkil ettiğini unutmayın. Yasa dışı torrent kullanımını teşvik etmiyoruz ve tavsiyemiz yalnızca yasal torrent kullanıcılarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

2.) Bir Torrent İstemcisi Seçin

Torrent istemcisi hakkında kısa bi bilgi verecek olursak torrent istemcisi: indirici yani torrentleri işleyen yazılımlardır. Herhangi bir torrent dosyasını aramak, indirmek veya düzenlemek için kullanılırlar. Birçok torrent istemcisi mevcuttur ve bunların da çoğu ücretsiz olarak çalışmaktadır. Kullanımları oldukça kolaydır, sadece bir arama butonu ile aradığınız torrentlere ulaşabilirsiniz. İşte en çok kullanılan torrent istemcileri..

3.) Güvenli Torrent Siteleri Nasıl Bulunur?

Filmler, oyunlar, müzik ve programlar gibi bir çok dosyayı indirmek için torrent sağlayan çeşitli web platformları mevcuttur. Bizim için bu sitelerde aradığımız öncelikler; güvenilir, indirme hızı yüksek, kullanım kolaylığı ve geniş içerik arşivi olacaktır..

HaberMeydan ekibi olarak torrent bulmak için kullanabileceğiniz popüler ve yasal torrent sitelerinden bir liste hazırladık. Bu siteler ve ayrıcalıkları ise kısaca;

Yaşadığınız konum & ülkelere bağlı olarak bu torrent sitelerinden bazılarına erişim sağlayamayabilirsiniz. İnternet Servis Sağlayıcı’nız (ISS) tarafından bu siteler yasaklanmış olabilir. Bu engeli aşabilmek için iyi bir VPN’ye ihtiyacınız bulunmaktadır. Bu konuyu detaylı olarak kılavuzumuzun ilk bölümünde sizlere açıkladık.

4.) İstediğiniz Torrent Dosyasını Arayın

Burada 1337X torrent sitesini örnek olarak kullanacağız. İlgili siteye girip indirmek istediğiniz torrent içeriğini arayın. Arama sonuçlarında size en uygun torrent’i bulun. Çok sayıda bölüm bulunan dosyaları indirmek çok daha hızlı olacaktır. Ancak yine de herhangi bir dosyayı indirmeden önce daha önce indirmiş olan kullanıcıların yorumlarını okumanız sizin doğru içeriğe ulaşıp ulaşmayacağınız konusunda yol gösterici olacaktır.

5.) İstediğiniz Torrent Dosyasını İndirin

Aradığınız torrent dosyasını bulduktan sonra indirme sayfasına gitmek için üzerine tıklayınız. Biz bu kılavuzumuzda uTorrent ile nasıl torrent indirilir? örneği ile devam edeceğiz. Bulduğunuz torrenti indirebilmek için farklı seçenekleriniz bulunmaktadır.

Mıknatıs işareti olan “Magnet Download” alan seçeneğe tıklayınca otomatik olarak yüklü torrent istemciniz açılarak indirme işlemi başlayabilir. Eğer tarayıcınız ilgili seçeneğe tıklayınca torrent istemcisini açamazsa ilgili bağlantıyı kopyalayıp torrent istemcisine yapıştırarak manuel indirme işlemini de sağlayabilirsiniz.

İkinci seçenek olarak ise torrent dosyasını doğrudan indirerek torrent istemcinizde açabilirsiniz. VPN’nin gizliliğinizi korurken sizi virüs veya kötü amaçlı yazılımları indirmenizden korumayacağınızı bilmeniz gerekir. Bu nedenle bilgisayarınızda aktif bir antivirüs programının yüklü ve çalışır durumda olmasına özellikle dikkat etmelisiniz.

Torrent İndirmek Güvenli Mi?

Genel anlamda torrent kullanmak veya oluşturup yüklemek kişisel gizliliğiniz için tehlike oluşturmaz. Ancak internet üzerinden herhangi bir içeriği indirirken olduğu gibi bazı torrent oluşturucular oluşturdukları dosyaya kötü amaçlı yazılım da entegre edebilirler. Yani bir torrent yerine virüs veya kötü amaçlı yazılım indirmiş olma ihtimaliniz yok denemez. Bu nedenle sadece güvenilir platformlardan torrent indirme işlemini gerçekleştirmelisiniz.

Torrent Yasal Mı & Yasadışı Mı?

Torrent sistemi aslında oldukça yararlı bir uygulama olarak internet platformuna giriş yaptı. Normalde torrent bir dosya paylaşma işlemidir ve yasa dışı değildir. Büyük dosyaları kitlenizle paylaşmak torrent kullanımının meşru alanlarındandır. Ancak telif hakkı ile korunan bir içeriği yüklediğinizde ya da indirdiğinizde yasa dışı bir işlem yapmış olduğunuzu unutmamanızda yarar var. Biz bu tarz içeriklerin indirilmesi veya dağıtılmasını önermiyor, şiddetle karşı çıkıyoruz.

Bu kılavuz yazımızda 2022 güncel torrent nasıl indirilir? sorusunun en güvenilir yöntemlerini sizlerle paylaştık. Bir sonraki inceleme yazımızda kullanabileceğiniz en iyi torrent siteleri ile ilgili bilgilerle karşınızda olacağız.

Exit mobile version