Tesla’nın Türkiye’deki satış fiyatı belirlendi

Bir süredir Türkiye pazarına gireceği bilinen Tesla resmi olarak Türkiye'de satışa çıkıyor. İşte Tesla Model Y Türkiye fiyatı, paketleri ve özellikleri...

Teslanin Turkiyedeki satis fiyati belirlendi habermeydan

Tesla’nın Türkiye’deki satış fiyatı belirlendi.

Geçmişte Türkiye’ye geleceğini duyuran Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, düzenlediği etkinlik kapsamında resmi olarak piyasaya giriş yaptığını ilan etti. Yapılan tanıtım etkinliğinin yıldızı ise Tesla Model Y oldu.

Tesla Model Y, SUV sınıfı bir elektrikli otomobil. 0’dan 100 km hıza 6.9 saniyede çıkan araç, geniş iç hacme sahip, yeri geldiğinde aile otomobili olabilen ancak performanstan ödün vermek istemeyenler için tasarlandı. Toplamda 455 kilometre menzile sahip Model Y, tüm otonom sürüş sistemlerini de beraberinde getiriyor. Tesla Model Y, Türkiye pazarına Berlin Gigafactory tesisinden gönderilecek. Haftalık 5 bin üretim kapasitesine ulaşan bu tesisin oluşabilecek talebi karşılayabileceği belirtiliyor.

Tesla Model Y Türkiye fiyatı ise 1 milyon 548 bin 732 TL olarak açıklandı.

Model Y Long Range versiyon ise 1 milyon 619 bin 532 TL ile piyasaya adımını atacak.

Nasıl şarj edilecek?

Tesla’yı şarj etmenin en kolay yolu tabii ki de evde şarj etmektir. Zaten 455 km ila 513 km arası şehir içi fazlasıyla yeterli bir menzil sunuluyor. Fakat şehirlerarası bir yolculuk yapacaksanız Türkiye’de kurulan Supercharger istasyonlarında 15 dakikada 270 km menzillik dolum yapabiliyor.

Tesla Model Y nasıl sipariş verilir?

Tesla Model Y, yine Tesla’nın resmi internet sitesi üzerinden 4 Nisan tarihinden itibaren ön siparişe açılacak. Ön sipariş fiyatı 10.000 TL olacak. Araç teslimatları ise Mayıs ayında gerçekleşecek. Teslimatların İstanbul Akasya ve Kanyon AVM’de yapılacağı açıklandı. Ek olarak Tesla’nın ilk servisi ise Merter’de açılacak.

Exit mobile version