OpenAI, ChatGPT’nin Yeni Versiyonu GPT-4 Turbo’yu Duyurdu!

ChatGPT uygulamasını geliştiren Open AI, uygulamanın en güncel versiyonu GPT-4 Turbo'yu tanıttı.

chatgpt 1

Son dönemde teknolojinin en çok heyecanlandıran gelişmelerinden biri olarak değerlendirilen ChatGPT uygulaması, birçok alanda üretimin tamamen değişmesine yol açtı. Görsel ve metin bazlı üretimlerin büyük bir kısmında etkisini doğrudan hissettiren ChatGPT, özellikle de dijital alanlarda üretimde bulunan kuruluşların adeta can simidi haline geldi. İnternetin tüm kaynaklarını bir araya getiren ve bu sayede kullanıcının istediği üretim formunu buradan elde ettiği verilerle oluşturan ChatGPT, geçtiğimiz günlerde bu özelliğinin çok daha verimli kullanılabileceği güncellenmiş uygulamasını tanıttı.

ChatGPT’nin geliştirici firması OpenAI, San Francisco’da yaptığı lansman toplantısında uygulamanın yeni versiyonunu kamuoyuna sundu. GPT-4 Turbo ismiyle piyasaya sürüleceği açıklanan yeni ChatGPT güncellemesi, bir önceki versiyondan çok daha fazla özelliği bir araya getirebilmekte. Bu sayede ChatGPT kullanıcılarını heyecanlandırmayı başaran GPT-4 Turbo, özellikle de yazı üretimini mütemadiyen yapan kişi ve oluşumlara altın değerinde fırsatlar sunmasıyla ön plana çıkmayı başardı.

Eski sürümlerinde 3 bin kelimeye kadar girdi kabul eden ve bu kelimeler üzerinden yeni bir içerik üretmeyi başaran uygulama, Nisan 2023’e kadar elde edilen verilerle bu içeriği kullanıcının hizmetine sunmaktaydı. GPT-4 Turbo uygulaması ise, yaklaşık 300 sayfaya ulaşabilen girdiyi kabul edebilmekte. Bu bilgiden yola çıkan teknoloji uzmanları, uygulamanın artık kitap veya yazı serileri oluşturabilecek seviyenin üzerine çıktığını belirtiyor. Şu anda önizleme sürecinde olan GPT-4 Turbo, kısa bir süre içerisinde abonelere limitsiz erişim hakkıyla birlikte devreye alınacak.

Gelecek haftadan itibaren uygulamasının son sürümünü yayınlayacağını duyuran ChatGPT, yalnızca girdi miktarını arttırmakla kalmadı. Uygulama programlama arayüzünü de GPT-4 Turbo’nun içerisine tanımlayan ChatGPT, kendi araçlarını uygulama üzerinden oluşturan kullanıcıların sohbet robotunu özelleştirebileceği bir yapıya geçileceğini duyurdu. Bu seçenekle birlikte, her kullanıcının kendisine özel bir sohbet robotunu tercih etme ihtimali de ortaya çıktı. Abonelerin tamamı, kişisel ChatGPT deneyimlerini yaşama şansı elde edecek.

OpenAI’ın düzenlediği lansman toplantısında, şirketin kurumsal çözümlerle alakalı kararı da paylaşıldı. ChatGPT kullanan şirketlerin ve içerik geliştiricilerin ödeyeceği ücretlerde indirime gidileceği açıklandı. Bu sayede çok daha fazla kurumsal çözüm ortağıyla işbirliği yapmak isteyen uygulama, içerik üretiminin olduğu her alanda farkını ortaya koymayı hedefliyor.

Haftada ortalama 100 milyon kullanıcının ChatGPT kullandığı ve Fortune 500 şirketlerinin yüzde 92’sinin de bu uygulamadan faydalandığı öngörülüyor. Günümüz teknolojisinin en inovatif gelişmelerinden biri olarak yorumlanan ChatGPT, gelecekte yapay zekanın etkisini katbekat arttıracağını da gösteriyor.

Exit mobile version