Netflix abone sayısını açıkladı

Çevrim içi yayın platformu Netflix, güncel abone sayısını ve yılın ilk çeyreğinde kaç para kazandığını açıkladı.

Netflix abone sayiisini acikladi habermeydan

Netflix abone sayısını açıkladı.

Yılın ilk çeyreğine ilişkin bilançosunu paylaşan dünyanın en popüler dijital yayın platformlarından Netflix’in aboneliklerinde artış yaşandığı görüldü. Gelirlerle ilgili yapılan paylaşımda ise şirketin Orta Doğu ile Afrika’da gelir kaybı yaşadığı, diğer bölgelerde ise gelirlerin yükseldiği açıklandı. Buna göre, şirketin yılın ilk çeyreğinde elde ettiği gelir, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 3,7 artışla 8,2 milyar dolara yükseldi. Firmanın geliri, geçen yılın aynı döneminde 7,9 milyar dolar olarak kayıtlara geçmişti.

Dijital izleme platformları içerisindeki en popüler alan olarak bilinen Netflix tarafından yapılan açıklamalara göre, platformun ücretli abone sayısı, son üç aylık periyotta 1.75 milyon arttı ve mart ayını 232.5 milyon abone ile kapattı. Bu rakamlar, Netflix’in abone sayısının yıllık bazda yüzde 4,9 arttığını gösteriyor.

Netflix, ikinci çeyrek öngörüsünü de paylaştı. Buna göre gelirlerin yüzde 3,4 artarak 8,24 milyar dolara yükselmesi hedefleniyor. Net gelir tarafında ise yine bir miktar düşüş beklenmekte. Bunlara ek olarak ABD ve Kanada operasyonlarından elde edilen gelir, 2022’nin ilk çeyreğine kıyasla yüzde 8 artarken, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika geliri yüzde 2 düştü. Latin Amerika geliri yüzde 7 ve Asya-Pasifik geliri ise yüzde 2 arttı. Son olarak bu çeyrekte katılan yeni aboneliklerin yaklaşık 1,5 milyonu Asya-Pasifik bölgesinden geldi.

 

 

Exit mobile version