Microsoft, Internet Explorer’ı tarihe gömüyor

Microsoft tarafından geliştirilen internet tarayıcısı Internet Explorer ilk olarak 16 Ağustos 1995 senesinde hizmet vermeye başladı. Zamanında pazarın lideri konumunda olan Internet Explorer, sonrasında Chrome, Firefox ve Opera gibi tarayıcıların piyasaya çıkmasıyla birlikte popülerliğini kaybetti.

internet explorer habermeydan

12 Ocak 2016’dan bugüne yalnızca Internent Explorer 11 sürümüne destek veren Microsoft, 15 Haziran2dan itibaren bu desteği de tamamen kesmişti.

Şirket tarafından yapılan son duyuruya göre Microsoft kullanıcılarını Internet Explorer’dan Micrososft Edge’e geçirmek istiyor.

Bu sebeple Internet Explorer 11’in devre dışı bırakılması için son tarih 14 Şubat 2023 olarak kararlaştırıldı. Kullanıcılar Microsoft Edge tarayıcısına yönlendirilecek.

Bu sayede milyonlarca insanın Chrome ve Firefox’u indirmek için kullandığı Internet Explorer tarihe karışacak.

Microsoft ayrıca hala tarayıcıyı kullanan kişilere uyarıda bulundu.

“Kuruluşunuz hala Internet Explorer 11’e bağımlıysa, 14 Şubat 2023’e kadar geçişi tamamlamak için belirli adımları atmalısınız. Aksi takdirde, kullanıcılar IE11’e bağımlı uygulamalara erişimi kaybedecek ve iş akışında ciddi problemler yaşayacak” şeklinde kurumlara resmi sitesinden uyarı da bulundu.

 

Exit mobile version