KIZILELMA’nın hikayesi belgesel oldu

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı olan Bayraktar KIZILELMA’nın hikayesi belgesel oldu. İki bölüm olarak yayınlanacak belgeselin ilk bölümü yayınladı.

KIZILELMAnin hikayesi belgesel oldu habermeydan

KIZILELMA’nın hikayesi belgesel oldu.

Bayraktar KIZILELMA’nın (Muharip İnsansız Uçak Sistemi) geliştirilme aşamalarını ve Baykar’ın insansız hava aracı geliştirme yolculuğunu anlatan “Hedef KIZILELMA” belgeselinin ilk bölümü dün izleyici ile buluştu. Belgeselde Baykar tarafından tamamen öz kaynaklarla milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar Kızılelma’nın geliştirilme hikayesi ile Baykar’ın yaklaşık 20 yıldır devam eden yüksek teknolojiye sahip milli ve özgün insansız hava aracı geliştirme yolculuğu yer alıyor. Geçtiğimiz yıl Şubat ayında başlayan belgesel projesi yaklaşık 9 ayda tamamlandı.

İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek ilk gösterim öncesinde Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, KIZILELMA’nın 20 yıllık bir hayalleri olduğunu anlatan Bayraktar, “Bu, serüvendeki ilk günden beri aslında mini İHA ile başladığımız ülkemizin ilk robot uçağı diyebileceğimiz uçaktan itibaren beklediğimiz gündü. Geçtiğimiz yıl itibarıyla Cumhuriyetimizin 100. yılına bir ay kala ilk uçuşunu gerçekleştirdi” ifadelerini kullandı.

Bayraktar, herkesi Hedef KIZILELMA belgeselini izlemeye davet ederek, “Bu sürecin hikayesini, bütün bu serüvenin hikayesini anlatan Hedef KIZILELMA belgeselimiz de hava aracımızı ilk tasarlamaya başladığımız dönemde, buradaki yönetmenlerimizle çekilmeye başlanmıştı. Hedef KIZILELMA, sadece ülkemizin ilk insansız savaş uçağı olan KIZILELMA’nın hikayesini değil bütün bu serüvenin hikayesini anlatıyor. Teknikten öte KIZILELMA’yı neden yaptığımızı, nasıl yaptığımızı anlatıyor. Hangi düsturla, ülkemizin semalarında hür ve bağımsız olabilmesi için çekilen onca çilenin, gayretin anlamını anlatıyor. Ben tüm milletimizi ve ülkemizin elinin uzandığı tüm dost ve kardeş coğrafyaları Hedef KIZILELMA belgeselini izlemeye Baykar’ın YouTube kanalına bekliyoruz” dedi.

Yönetmenliğini “Akıncı” belgeselini çeken Altuğ Gültan ve Burak Aksoy’un yaptığı belgesel için, İstanbul’da bulunan Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi ve Bayraktar Kızılelma test faaliyetlerinin yürütüldüğü Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan Akıncı Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde aylarca süren çekimler yapıldı. Belgeselde, Selçuk Bayraktar ile Haluk Bayraktar, KIZILELMA’yı ve Baykar’ı çocukluklarından başlayarak bugüne kadar perde arkasında kalanları belgeselde anlattı.

 

Exit mobile version