İran’daki protestoların ardından WhatsApp’tan hükümetlerin sansürüne karşı yeni özellik geldi

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, internet kesintilerinde kullanıcılarının çevrimiçi kalmaları için proxy sunucularıyla bağlanmaya izin verecek.

whatsapp sansur habermeydan

Pek çok ülkede meydana gelen olaylar sebebiyle WhatsApp’ın kullanımına sansür uygulanırken, Meta‘ya ait mesajlaşma platformu buna karşılık yeni bir özellik geliştirdi ve kullanıma sundu. Artık Proxy ile sansürden kimse etkilenmeyecek.

Çoğunlukla uygulamada yaptığı tasasrım veya gizlilik ayarlarındaki değişiklikleriyle gündemde olan mesajlaşma platformu, bu sefer hükümetlerin sansürüne karşı geliştirdiği Proxy özelliğini gündeme getirdi.

Sunulan yeni Proxy özelliği, kullanıcıların sansürden ve bu hizmetin kullanımıyla ilişkili kısıtlamalardan etkilenmemesini sağlıyor.

Son senelerde kısıtlama durumu sık sık yaşanırken, WhatsApp artık yapılan sansüre dur dedi ve buna karşılık Proxy özelliğini geliştirdi. Uygulama içerisinde bulunan ve bugün milyonlarca kişiye sunulan yeni özellik, kolayca kullanılabiliyor.

PROXY AYARI NASIL AKTİF EDİLİR?

ANDROID İÇİN

IOS İÇİN

Yukarıdaki özelliği aktif etmeniz durumunda, hükümetlerin getirdiği sansür sınırlamalarından muaf tutulabilirsiniz.

2023’te WhatsApp’nı getirdiği ilk ve en dikkat çekici özelliklerinden Proxy’nin, hükümetler tarafından nasıl karşılanacağı ise merak ediliyor.

Exit mobile version