Exxen’e Zam Geldi, Netflix’i Geçti!

Acun Ilıcalı'nın kurduğu dijital platform Exxen, abonelerine yeni yılda zamlı fiyatlara geçildiğini duyurdu.

exxen 1

2021’in ilk gününde yayın hayatına başlayan Exxen; iki yıl içerisinde kendisine has bir kitle edinmeyi başardı. Özellikle de Gibi, Leyla ile Mecnun, Konuşanlar ve daha pek çok yapım sayesinde kitlesini gün geçtikçe arttıran platform; abonelik hizmetlerine yaptığı zamlarla takipçilerini üzdü. Birkaç ay önce de fiyatlarda güncellemeye giden Exxen’in, son dönemdeki ekonomik problemler ve bununla birlikte yapım maliyetlerinin yükselmesi sebebiyle zam yolunu tercih ettiği öngörülüyor.

Abonelerine yapılan fiyat güncellemesiyle ilgili e-posta atan Exxen; içerikleri zenginleştirmek ve yayın kalitesini arttırmak amacıyla fiyatlarda güncellemeye gittiklerini açıkladı. 5 Ocak 2023 (bugün) itibarıyla geçerli olacak yeni fiyat tarifeleri; hem aylık hem de yıllık aboneliklerde etkisini hissettirecek. Yeni yılda da her yaşa ve her zevke hitap eden yapımları yayınlayacaklarını duyuran firma, abonelerin hayatlarına keyif katma hedefinden kopmama arzularının devam ettiğini de belirtti.

Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı’nın kurduğu Exxen’in; özellikle de 2022 yılında önemli ölçüde popülarite elde ettiği biliniyor. Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Avrupa Konferans Ligi’nin de yayın haklarını satın alan Exxen; Exxenspor adını verdiği paketler sayesinde de büyük kitlelere ulaşmayı başardı. Gibi dizisinin sosyal medyada yakaladığı popülerlikle de birçok farklı abone grubuna ulaşan Exxen; son dönemde ise abonelik ücretleri nedeniyle eleştirilmekteydi. Yapılan bu zamlarla birlikte, Exxen abonelerinin büyük bir kısmının “reklamlı abonelik” seçeneğini aktive etmelerine kesin gözüyle bakılıyor.

2023 Yılı Exxen Fiyatları

Exxen ve Exxenspor olarak sunulan abonelik seçenekleri; kullanıcıların ödeme seçeneklerine göre de gruplara ayırılmakta. Reklamlı ve reklamsız abonelik hizmetlerini bünyesinde barındıran Exxen; bu tercihler içerisinde yıllık abonelik ödeme opsiyonunu da sunuyor. Yıllık abonelik ile yaklaşık yüzde 15’lik indirim oranı yakalayan kullanıcılar; bu sayede abonelik keyfini rahatlıkla çıkarabilmekte.

Bugün itibarıyla yürürlüğe giren Exxen’in fiyat güncellemesi, uygulamanın rakiplerinden biraz daha pahalı olmasına yol açtı. Netflix’in reklamsız olarak sunduğu başlangıç paketi 46,99 TL iken, Exxen’in aynı şartlardaki abonelik fiyatı 58,50 seviyesine geldi. Reklamlı aboneliğin dahi Netflix’ten fazla olması; firmanın abone sayısında yaşanabilecek düşüşler konusunda şüpheler uyandırmakta.

Exxen’in ve Exxenspor’un abonelik tarifeleri, şu şekilde sıralandı;

Exxen Abonelik Fiyatları

Reklamlı Yıllık Paket: Aylık 41,90 TL (Toplam: 502,80 TL)

Reklamlı Aylık Paket: 49,90 TL

Reklamsız Yıllık Paket: Aylık 58,50 TL (Toplam: 702 TL)

Reklamsız Aylık Paket: 69,90 TL

Exxenspor Abonelik Fiyatları

Reklamlı Sezonluk Paket: Aylık 102,90 TL (Toplam: 1.234,80 TL)

Reklamlı Aylık Paket: Aylık 129,90 TL

Reklamsız Sezonluk Paket: Aylık 119,50 TL (Toplam: 1.434 TL)

Reklamsız Aylık Paket: 149,90 TL

Exit mobile version