Dünyada ilk kez bir SİHA’dan seyir füzesi atıldı!

Yerli ve milli seyir füzesi ÇAKIR ilk atışı gerçekleştirdi. AKINCI TİHA’dan ateşlenen seyir füzesi ateşlendi ve hedefi tam isabet vurdu.

seyir fuzesi atildi habermeydan

Dünyada ilk kez bir SİHA’dan seyir füzesi atıldı!

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ”Dünya muharebe paradigmalarını değiştirmeye devam ediyoruz. Bugün dünyada ilk defa bir SİHA’dan atılan seyir füzesi, hedefi tam isabetle vurdu. Bayraktar AKINCI. Çakır Seyir Füzesi Atış Testi” ifadelerini kullandı.

Savunma Sanayii Başkanı Demir ise, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Dünyada ilk kez bir SİHA’dan seyir füzesi atıldı! AKINCI TİHA’dan atılan ÇAKIR tüm kritik bileşenleri yerli-milli olan motorla ateşlendi ve hedefi tam isabetle vurdu. Türkiye Yüzyılına savunma sanayiinden armağan olsun! Tebrikler” dedi.

Seyir Füzesi nedir?

Etrafında bulunan kanatlarından yardım alarak havada bir kuş gibi süzülmesine yarayan dinamik yapılı ve jet motorlu güdümlü bir füze sistemidir. Üretim teknolojisi ve kullanılacağı platforma göre ise klasik patlayıcı yük veya balistik/ nükleer başlık taşıyabilirler. Bu kapsamda ülkemizde geliştirilen ÇAKIR seyir füzesi, kara ve deniz hedeflerine karşı kullanıcıya operasyonel olarak geniş alternatifler sunuyor.

150 kilometrenin üzerinde menzile sahip ÇAKIR seyir füzesi, gelişmiş görev planlaması, çoklu taşıma, su sathına yakın uçuş gibi birçok özellikle dosta güven düşmana korku veriyor. Öte yandan hedefe doğru ilerlerken karşısına çıkan engellere karşın rota güncelleme özelliğini devreye sokuyor.

Exit mobile version