Dünya kilitlendi: Microsoft’tan açıklama geldi

Tüm dünyayı etkileyen bir siber kaos yaşanıyor. Microsoft, yazılım sistemindeki teknik aksaklıkla ilgili açıklama yaptı.

microsoft habermeydan

Microsoft’tan açıklama geldi.

Microsoft, Microsoft 365 uygulama ve hizmetlerine erişimde aksaklık yaşandığını, ancak sorunu hafifletici önlemler alınırken erişimde iyileşmeler görüldüğünü açıkladı. Microsoft 365’in internet sitesinde yapılan açıklamada, Microsoft 365 uygulamaları ve hizmetleri için etki azaltma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Hangi Uygulamalar Etkilendi?

Açıklamada, mevcut sorunun çeşitli Microsoft 365 uygulamalarını ve hizmetlerini kullanan tüm kullanıcıları etkileyebileceği vurgulandı. Etkilenen uygulama ve hizmetler arasında Microsoft Defender, Microsoft Teams, Microsoft Purview ve OneDrive’ın bulunduğu belirtildi. Sorunun ana nedeninin Azure bulut sistemindeki bir yapılandırma değişikliği nedeniyle depolama ve bilgi işlem kaynakları arasında yaşanan kesinti olduğu ifade edildi.

Açıklamada, “Hafifletici önlemler almaya devam ederken hizmetlerimizde sürekli iyileşmeler görülüyor,” denildi.

Microsoft’a siber güvenlik yazılımı sağlayan CrowdStrike’in sistemlerinde yaşanan aksaklık sonrası dünya çapında işletmeleri etkileyen büyük bir kesinti yaşanıyor.

 

 

Exit mobile version