Bayraktar Kızılelma bir testi daha başarıyla tamamladı

Baykar tarafından yerli imkanlarla geliştirilen Türkiye'nin yerli insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma orta irtifa testini de başarıyla tamamladı.

Bayraktar Kizilelma bir testi daha basariyla tamamladi habermeydan

Bayraktar Kızılelma bir testi daha başarıyla tamamladı.

Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde üçüncü uçuşunu tamamladı. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar’ın yönetiminde gerçekleştirilen üçüncü uçuşta, Bayraktar Kızılelma 20 bin feet irtifaya çıkarak Orta İrtifa Sistem Tanımlama Testini başarıyla tamamladı. Uçuş testine eşlik eden Bayraktar AKINCI da kamerasıyla Bayraktar Kızılelma’yı gökyüzünde izledi.

İnsansız hava araçlarından farklı olarak agresif manevralarla insanlı savaş uçakları gibi hava-hava muharebesi gerçekleştirebilecek olan Bayraktar Kızılelma, yerli hava-hava mühimmatları ile hava hedeflerine karşı da etkinlik sağlayacak. Bu kabiliyetleriyle harp sahasında dengeleri değiştirecek. Türkiye’nin caydırıcılığında çarpan etkisi yapacak. Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar İHA’ların tecrübesiyle yola çıkılarak geliştirme çalışmaları yürütülen muharip insansız uçak sistemi Kızılelma, geleceğin teknolojileriyle donatılarak hizmet edecek. düşük radar kesitiyle güvenlik güçleri için güç çarpanı olacak. Kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip olacak olan Bayraktar KIZILELMA (MİUS), gövde içinde taşıyacağı mühimmatları ile belirlenen hedeflere taarruz gerçekleştirebilecek.

Bayraktar Kızıelma’nın seri üretimi ne zaman?

İnsansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma’nın seri üretim tarihi ilk kez paylaşıldı. Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, “2024’ün başında Kızılelma’nın seri üretimine başlamasını hedefliyoruz. Bir yandan o faaliyetlerimiz, geliştirme faaliyetlerimiz devam ediyor” dedi.

Teknofest İstanbul’da sergilenecek

27 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenecek Teknofest İstanbul etkinliğinde Baykar’ın yeni insansız hava aracı Bayraktar TB3 ve insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma ilk kez sergilenecek. Ziyaretçiler bu iki aracı yakından görme fırsatı elde edecek.

Exit mobile version