ASELSAN, TEKNOFEST’te yerli teknolojileri tanıtacak

ASELSAN, dışa bağımlılığı azaltan ve iletişim güvenliğini en üst düzeyde sağlayan devrim niteliğindeki yerli haberleşme teknolojileriyle TEKNOFEST'te yer alacak.

aselsan habermeydan 1
ASELSAN, TEKNOFEST’te yerli teknolojileri tanıtacak.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ana yürütücülüğünde düzenlenen dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, bu yıl 2 ile 6 Ekim tarihleri arasında Adana’da gerçekleştirilecek. ASELSAN, geliştirdiği sistemlerin yanı sıra çocuklar için çeşitli eğlenceli aktiviteleriyle TEKNOFEST’in vazgeçilmez paydaşları arasında yer alacak. Festival alanının tamamı, ASELSAN’ın milli imkanlarla geliştirdiği 110 güvenlik kamerası ile izlenecek.

80’den Fazla Teknoloji Sergilenecek

ASELSAN, TEKNOFEST’te güvenli iletişim imkanları sunan haberleşme çözümleri ve aviyonik, elektro-optik, radar, elektronik harp, deniz ve güvenlik sistemleri alanında geliştirdiği 80’den fazla ürün ve sistemini sergileyecek. Festival alanında, Gök Vatan’ın koruyucusu olan KORKUT Hava Savunma Sistemi, HİSAR-O Hava Savunma Sistemi, SİPER Atış Kontrol Merkezi ve GÜRZ Hibrit Hava Savunma Sistemi ziyaretçilere sunulacak. Kara Araçları Deneyim Alanında ise ZMA-X İnsansız Zırhlı Muharebe Aracı ve ASLAN İnsansız Kara Aracı, TEKNOFEST kuşağıyla buluşacak. ASELSAN, stant alanında güvenlik açığını ortadan kaldıran haberleşme sistem çözümlerini de sergileyecek. Festivalde cep telefonu ve telsizin birleşimi olan 3810 Hibrit El Terminali, Jandarma için üretilen 3700 Yeni Nesil Telsiz, en zorlu şartlarda kesintisiz iletişim sağlayan ARTcom 5433 EHKET Taktik El Telsizi, haberleşme sisteminin omurgasını oluşturan Taşınabilir Radyo Link Sistemi, IFF Dost Düşman Tanımlama Sistemi ve Uydu Haberleşme Terminali de vitrine çıkacak.

TEKNOFEST’te, muadillerine göre üstün özelliklere sahip ASELFLIR-500 keşif, gözetleme ve hedefleme sistemi, KARAT-200 kızılötesi arama ve takip sistemi, TOYGUN-200 EO sensör sistemi, TOLUN mühimmatı, GÖZDE güdüm kiti, FULMAR 200-A SAR podu, MURAD burun radarı, ALP 300-G erken ikaz radarı, STR 700-G silah tespit radarı, ANTIDOT 2U-LB mini elektronik harp podu, IRIS-100 füze ikaz sistemi, DÜFAS çekili sonar, DERİNGÖZ otonom sualtı aracı, AVCI kaska entegre gösterge sistemi, aselPINE bilah kontrol sistemi, AMAC kokpit kontrol sistemi ve KILAVUZ-11 ataletsel ölçüm birimi gibi ürünler de sergilenecek. ASELSAN’ın Tekno Macera standı, çocuklara keyifli anlar yaşatmayı hedefliyor. ASELSAN’ın bilim ve teknolojiye meraklı çocuklar için 2019 yılında başlattığı uzun vadeli sosyal sorumluluk projesi Tekno Macera, TEKNOFEST Adana boyunca çocuklara unutulmaz bir deneyim sunacak. Tekno Macera deneyim alanında çocuklar, keyifli bir geleceğe yolculuğa çıkacak. Geleceğe Yolculuk rotasında deniz altındaki yaşamı inceleme fırsatı bulacak çocuklar, su üstünde inceleme yapacak kit tasarlayabilecekler. Kodlama çalışması ile hayalet balığı bulmaya çalışan çocuklar, 9D su altı yolculuğuyla macera dolu bir deneyim yaşayacaklar.

Teknoloji Tutkusu Aşılanıyor

ASELSAN, TEKNOFEST kapsamında Antalya’da düzenlenen Ulaşımda Yapay Zeka ve Hava Savunma Sistemleri Yarışması ile Mersin’de gerçekleştirilen İnsansız Deniz Aracı ve İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışmalarının da yürütücülüğünü üstleniyor. ASELSAN, bu yarışmalarda dereceye giren takımlara çeşitli teknoloji destekleri sağlıyor. “Ayakları yere basmayan festival” mottosuyla düzenlenen TEKNOFEST yarışmalarıyla gençlerin milli teknoloji geliştirme konusundaki ilgisinin artırılması hedefleniyor. ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, teknoloji tutkunu TEKNOFEST gençliğinin Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olduğunu belirtti.

Akyol, aydınlık yarınların umudu olan gençlerin TEKNOFEST ile hayallerini gerçeğe dönüştürdüğünü ve büyüklerden bayrağı devraldığını ifade ederek, “TEKNOFEST’in yaktığı teknoloji ışığı, dalga dalga yayılacak ve Milli Teknoloji Hamlesine yön verecek gençleri saracaktır. Bir marka haline gelen TEKNOFEST sayesinde gençlerimiz, geleceği bugünden tasarlıyor. Onların bitmek bilmeyen enerjisi, kabına sığmayan potansiyeli, engelleri aşan azmi, ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesinin yapı taşını oluşturuyor. TEKNOFEST gençliğinin gözündeki ışıltı, bizim geleceğin tam bağımsız Türkiye’sini yaratma yolundaki kararlılığımızı pekiştiriyor. TEKNOFEST gençliğinden aldığımız ilhamla oyun değiştirici teknolojiler geliştiriyor ve ihracat odaklı büyüme stratejimizi başarıyla uyguluyoruz.” ifadelerini kullandı. Son gelişmelerin, haberleşme altyapılarının güvenliğinin ne kadar kritik olduğunu bir kez daha gözler önüne serdiğini vurgulayan Akyol, ASELSAN olarak 1975’te başlayan haberleşme sistemleri yolculuklarında bugün ulaştıkları noktayla Türkiye’yi zirveye taşıdıklarını aktardı. Akyol, şunları kaydetti:

“Haberleşme altyapılarının güvenliğini sağlamak için milli çözümler geliştiriyoruz. Mehmetçiğin bulunduğu her sahada, akıllı telefonların yeteneklerini baz istasyonu kullanmadan sağlıyoruz. Haberleşme güvenliğini üst seviyede tutan çözümlerimizle ülkemizin ve güvenlik güçlerimizin iletişim altyapısını korumada aşılmaz bir güvenlik duvarı oluşturuyoruz. TEKNOFEST’te halkımızla buluşturacağımız milli haberleşme çözümlerimizle dışa bağımlılığı azaltıyor ve güvenli, kesintisiz haberleşme imkanı sunuyoruz.

Milli çözümlerimizi sergileme fırsatı bulduğumuz TEKNOFEST ruhunun, gençlerimizin ufkunu genişletmesi için büyük bir fırsat olduğuna inanıyorum. TEKNOFEST etkisiyle gençlerimizin savunma ve teknolojiye daha fazla ilgi göstermeye başladığını gözlemliyoruz. ASELSAN olarak, ‘sen geleceksin diye’ Adana’da olacağız. Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuna gönül veren, ülkemizin geleceği için fikir geliştiren ve dışa bağımlılıktan kurtulmamız için çaba harcayan tüm teknoloji tutkunlarını TEKNOFEST heyecanına katılmaya davet ediyoruz.”

Exit mobile version