Apple Vision Pro çıkış tarihi ertelendi

Apple Vision Pro'nun çıkış tarihine dair yeni bir detay ortaya çıktı: Apple'ın biraz daha zamana ihtiyacı olduğu belirtiliyor.

vision pro habermeydan

Apple Vision Pro çıkış tarihi ertelendi.

Apple, geçtiğimiz haziran ayında Dünya Geliştiriciler Konferansı’nda (WWDC 2023) Vision Pro’yu tanıtarak dikkatleri üzerine çekmişti. Ancak o zamandan beri çeşitli sızıntılarla gündemde olan Vision Pro’nun çıkış tarihi hala belirsizliğini koruyor.

Yeni bir bilgiye göre, Ocak 2024’te piyasaya sürülmesi beklenen karma gerçeklik başlığıyla ilgili Apple’ın henüz hazır olmadığı yönünde düşünceler var. Mark Gurman’ın aktardığına göre, Apple Vision Pro için 2 aylık bir ertelemenin söz konusu olduğu ve Mart 2024 ortalarında çıkış yapacağı belirtiliyor. İlk olarak ABD’de piyasaya sürülecek olan cihazın küresel pazarda ise 2024 sonlarında yer alması bekleniyor. Gecikmenin birkaç nedeni olabileceği düşünülüyor; Vision Pro şu anda Apple’ın ilk denemesi ve bazı konularda yetersizlikler bulunuyor. Test aşamasındaki cihazların bazı kullanıcılarda boyun ve baş ağrısına neden olduğu bildiriliyor. Bu sorunları çözmek için şirketin daha fazla zamana ihtiyacı olduğu düşünülüyor.

Önceden ortaya çıkan sızıntılarda, ürünün fiyatından üretim sayısına kadar birçok konuda belirsizlikler olduğunu biliyoruz. Apple, ilk yıl içinde 1 milyon adetlik satış hedefi koymuştu ancak ortaya çıkan raporlar bu hedefin oldukça altında olduğunu gösteriyor; Vision Pro’nun ilk yılında 150 bin adet satılması bekleniyor.

Exit mobile version