Zaniolo Atalanta Yolcusu!

Aston Villa'daki kiralık döneminin ardından Galatasaray'a dönen Nicolo Zaniolo, son UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Atalanta'ya gidebilir.

zaniolo 1

Süper Lig’de üst üste iki sezondur şampiyon olan Galatasaray, seriyi 3’e çıkarmak için çalışmalarına başladı. Uzun süredir çözüm bulamadığı merkez orta saha ve Sacha Boey sonrası soru işaretlerinin arttığı sağ bek pozisyonları, sarı kırmızılılar için transferdeki en elzem alanlar oldu. Icardi’yle rotasyona girebilecek forvet ihtiyacını Batshuayi’yle gideren Galatasaray yönetimi, ilk 11’e yapılması düşünen diğer iki hamle için de elini çabuk tutmak istiyor. Yönetim ve teknik heyetin başlıca hedefi, yeni oyuncuların sezon başı kampına mutlaka yetişmesi olacak.

Bu sezon itibarıyla Süper Lig’de yabancı sınırının 12’ye gerilemesi, Galatasaray’ın transfer planlamasını olumsuz etkileyebilir. Bir önceki sezon kadroya katılan Ndombele, Vinicus ve Aurier’i yollayan yönetim, son 1 yıldır gözden düşen Sergio Oliveira’yla da vedalaşacak. Ancak kadroya katılması beklenen isimlerin yabancı olması ve Dubois ile Zaniolo gibi oyuncuların kiradan dönmesi, Galatasaray’ın planlarını giderek zorlaştırıyor. Bununla birlikte Tete ve Zaha’nın kontratları sebebiyle birçok transfer temasında hüsrana uğranması da, yeni hamleler öncesindeki zorluklar arasında yer alıyor.

Zaniolo’ya Veda Yakın!

Geçtiğimiz yazın transferlerindeki satış süreci belirsizliğini korusa da, Galatasaray’ın 2023’teki sürpriz hamlesi Zaniolo’nun takımdan ayrılma ihtimali yeniden gündemde yer bulmaya başladı. Yakın dönemde Sofyan Amrabat’ın takasında Fiorentina’yla adı anılan İtalyan hücumcu, bu görüşmelerde kulüplerin anlaşamaması sebebiyle aradığını bulamadı. Ancak birçok Serie A ekibinin Zaniolo’yu önemli bir alternatif olarak görmesi, Galatasaray’ın Zaniolo defterini kar ederek kapatmasını sağlayabilir.

Atalanta, Zaniolo’yu İstiyor!

6 aylık Galatasaray deneyiminden sonra Aston Villa’ya kiralanan Zaniolo, İngiliz ekibinde beklenen seviyenin çok altında görüldü. Sakatlıklar ve formsuzlukla geçen süreler içerisinde kendisini gösteremeyen yıldız oyuncunun satın alma opsiyonu kullanılmadı. Bu yaz yapılacak transfer temaslarında oyuncuyu bonservisiyle göndermek isteyen Galatasaray yönetimi, henüz istediği seviyede bir teklif bulamadı. Ancak Atalanta’nın kiralık da olsa Zaniolo’ya ilgisinin artması, sarı kırmızılıların aradığı çıkış planının son UEFA Avrupa Ligi şampiyonundan gelebileceği ümidini arttırdı.

Zaniolo’nun İtalyan basınına verdiği röportajlarda, ülkesine dönmek istediğini ve menajerleri ile Galatasaray yönetimiyle de bu isteğini paylaştığını söylemişti. Galatasaray yönetiminin de bu sebeple Atalanta’dan gelen kiralama teklifini masada tuttuğu biliniyor. 5 milyon euro kiralama ve 15 milyon euro satın alma opsiyonlu bir teklif sunan Bergamo ekibi, satın alma opsiyonunu zorunlu olarak belirlemedi. Galatasaray yönetimi ise, transferin bir an önce nihayete ermesi adına opsiyonu zorunlu kılmak için pazarlıklarını sürdürüyor. Opsiyon şartlarında anlaşılması durumunda, Zaniolo’nun Galatasaray’a veda etmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Geçtiğimiz sezonu Aston Villa’da geçiren Nicolo Zaniolo, forma giydiği 39 karşılaşmada 3 gole imza atmıştı. Aston Villa’ya kiralanmadan hemen önce Galatasaray’da gösterdiği performansla beğeni toplayan 25 yaşındaki İtalyan yıldız, sarı kırmızılı ekipte 12 maçta 5 gol 1 asist kaydetmişti.

Exit mobile version