Yusuf Yazıcı Premier Lig Yolcusu Mu?

Yaz transfer döneminde hiçbir kulüple anlaşma sağlayamayan Yusuf Yazıcı, serbest oyuncu olarak Premier Lig yolunu tutabilir.

yusuf 1

Yaz transfer döneminde Avrupa’da birçok önemli hamleye imza atılırken, bu hamlelerin bazıları ülkemiz transfer piyasasını da doğrudan etkiledi. Bunlardan en çok dikkat çekeni ise, Fenerbahçe’nin yıldız sol beki Ferdi Kadıoğlu’nun 30 milyon euro bonservis bedeliyle Premier Lig ekibi Brighton’a transfer oldu. Ferdi’nin gidişiyle önemli oranda güç kaybeden sarı lacivertliler, milli oyuncunun yerini Jayden Oosterwolde ile doldurmaya çalışıyor. Ferdi’den birkaç gün sonra ise, Galatasaray’ın yıldızı Kerem Aktürkoğlu’nun Benfica’ya transferi açıklandı. Milli oyuncu, 12 milyon euro karşılığında Portekiz devine imza attı.

Yusuf Yazıcı Hala Boşta!

EURO 2024’te de başarılı işlere imza atan milli oyuncularımız, transfer döneminde epey ilgi çektiler. Transfer gündeminde adını duyurması beklenen bir diğer isim, Lille’de başarılı bir sezonu geride bırakan Yusuf Yazıcı’ydı. Lille’le olan kontratını yenilemeyen deneyimli hücumcu, yaz transfer döneminin tamamında teklifleri değerlendirdi. Ancak hiçbir teklifte aradığını bulamayan Yusuf, Eylül ayının sonlarında dahi yeni takımını belirleyemedi. 27 yaşındaki oyun kurucunun yeni adresi merakla bekleniyor.

Transfer dönemi boyunca Süper Lig’in dört büyük takımından da ilgi gören Yusuf Yazıcı, hiçbir Türk ekibiyle anlaşma zemini bulamadı. Sezon başında 10 numara transferi yapması beklenen Beşiktaş ve Galatasaray’la çok daha fazla görüşme yaptığı bilinen milli oyuncu, her iki ekibin de sunduğu sözleşme şartlarını kabul etmedi. Lille’de kazandığından çok daha yüksek bir bedelle kariyerine devam etmek isteyen yıldız isim, kulüp bulamaması sebebiyle sezon öncesi antrenman kampı yapma şansını da bulamadı.

Yusuf’a Premier Lig Piyangosu!

Yaz transfer dönemi, 5 büyük lig için 30 Ağustos gecesi tamamlandı. Ancak serbest oyunculara kontrat önerme şansı Şubat ayına dek sürüyor. Şu anda boşta olan herhangi bir oyuncuyu kadrosuna katmak isteyen takımlar, oyuncuyla anlaşma sağlanması halinde kadrolarının güçlendirebilir. Yusuf Yazıcı’nın da bu statüde olması, Eylül ayında sakatlık veya rotasyon krizinde olan takımların ilgisini çekmesini sağladı. Benzer bir konumda olan Adrien Rabiot’nun geçtiğimiz günlerde Marsilya’nın yolunu tutmasına benzer bir sürpriz de Yusuf’dan gelebilir. Premier Lig’in gedikli ekiplerinin bir kısmın, Eylül ayı bitmeden Yusuf Yazıcı’yı kadrolarına katmayı hedefliyor.

İngiliz basınında çıkan haberlere göre; Premier Lig ekipleri Aston Villa, Bournemouth, Brentford ve Crystal Palace’ın Yusuf Yazıcı için menajeriyle temasa geçtiğini ve Crystal Palace’ın anlaşmaya çok yaklaştığı iddia ediliyor. Haberlerde verilen bir diğer detayda ise, Yusuf Yazıcı’nın İngiltere’ye gittiği ve kulüp temsilcileriyle görüşmelere katıldığı belirtiliyor. West Ham ve Genoa’nın da Yusuf için teklif götürebileceğini belirten haberlerde, milli oyuncunun Premier Lig haricindeki tekliflere de açık olduğu ifade ediliyor.

Olympiakos’tan Sürpriz Bir Atak Gelebilir!

İngiliz basınının Yusuf Yazıcı ve Premier Lig kulüplerine yönelik haberleri kısa bir süre önce yayınlanmıştı. Ancak dün ortaya çıkan yeni bir gelişme, Yusuf’un rotasının İngiltere’den çok daha yakın bir yere yönelebileceğini gösteriyor. Yunan basınında yer alan haberlerde, Olympiakos’un hücum rotasyonuna kısa bir süre içerisinde takviye yapmak istediği ve teknik direktör Mendilibar’ın önerisiyle Yusuf’a teklif götürdüğü iddia ediliyor. Tecrübeli oyuncunun ise, hem Türkiye’ye yakın olmak hem de daha fazla forma süresi için bu teklifi kabul edebileceği düşünülüyor.

Exit mobile version