Yılmaz Vural Menemen FK İle Futbola Geri Döndü!

Türk futbolunun renkli simalarından Yılmaz Vural, TFF 2. Lig ekiplerinden Menemen FK ile anlaşmaya vardı.

yilmaz vural 1

Ülkemiz futbolunun en popüler figürlerinden olan Yılmaz Vural, teknik direktörlük performansıyla da sıklıkla spor gündeminde yer alan bir isim. Geçtiğimiz sezon Yeni Malatyaspor’un başında 4 maça çıkan ve sonrasında kulübün deprem nedeniyle ligden çekilmesi sonrasında buradaki görevinden ayrılan Vural; geçmişte birçok Süper Lig takımıyla adını duyurmayı başarmıştı. 80’li yıllardan bu yana ülkemizde teknik direktörlük yapan 70 yaşındaki çalıştırıcı, bu sezon ise TFF 2. Lig ekibi Menemen FK ile sözleşme imzaladı.

Dün itibarıyla açıklanan haberde, Menemen FK’nın Yılmaz Vural’ı teknik direktörlük görevine getirdiği duyuruldu. Kulüpte uzun yıllar geçiren Cenk Laleci’yle yolların ayrıldığını açıklayan Menemen FK, Laleci’nin yerine ülkenin en tecrübeli teknik direktörlerinden birini getirdiklerini belirtti. Kulüp binasında yapılan imza töreninden bir fotoğrafla yapılan duyuru, İzmir temsilcisinin uzun bir aradan sonra kamuoyunda sesini duyurmasını sağladı. Yılmaz Vural’ın kariyerinde ilk kez 2. Lig seviyesinde takım çalıştıracak olması ise, Menemen FK’nın dikkatle izlenmesini beraberinde getirebilir.

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta 10. sırada yer alan Menemen FK, oynadığı ilk 10 maçta 12 puan topladı. Yakın dönemde 1. Lig’de de mücadele veren İzmir ekibi, maddi problemler ve takım performansının geriye gitmesi nedeniyle bir alt kümeye inmişti. 1. Lig’de mücadele ettiği dönemde Mert Hakan Yandaş’ın yükselişini yaptığı kulüp olarak adını duyuran Menemen FK, özellikle de Cenk Laleci’yle birlikte bir üst kümeye yükseldiği ilk dönemde futbol seyircisinin dikkatini çekmişti. Bu dönemle birlikte ise, Yılmaz Vural’ın buradaki performansı dikkatle takip edilebilir.

Yılmaz Vural’ın Kariyeri

Teknik direktörlük eğitimini Köln Spor Akademisi’nde aldığı bilinen Yılmaz Vural, profesyonel kariyerine ise 1987 yılında başladı. Malatyaspor’daki yardımcı antrenörlük görevi sonrasında teknik direktörlüğü devralan Vural, 1988 yılına dek burada görev aldı ve beklentilerin üzerinde bir performans gösterdi. Malatya’nın ardından Antalyaspor, Samsunspor, Bursaspor, Karşıyaka ve Adanaspor’u çalıştıran Vural; ilk Bursaspor dönemindeki istikrarlı oyunu sayesinde kulübün başına ikinci kez geçti. 1991-1993 yılları arasında yeşil beyazlıları çalıştıran deneyimli teknik adam, takımın üst sıralara yakın bir konuma gelmesini sağladı.

1993 yılı itibarıyla yeniden kısa vadeli işlere dönen Vural; Gaziantepspor, Eskişehirspor ve Sarıyer’i çalıştırdı. Sarıyer’de yakaladığı çıkışla birlikte büyük takımların takibine giren Yılmaz Vural, 1997 yılında Trabzonspor’un başına geçti. 32 maçta Trabzonspor’un teknik direktörlüğünü yapan ve 2.00 puan ortalaması yakalayan başarılı çalıştırıcı, 1997-1998 sezonunun başında yaşanan düşüş sonrasında görevden alındı. Trabzonspor dönemi sonrasında uzun süre daha istikrar yakalamayan Vural, 2005-2007 yılları arasında görev yaptığı Antalyaspor döneminde de dikkatleri üzerine çekmişti.

2009-2011 yılları arasında Kasımpaşa’yı çalıştıran ve burada da oynattığı oyunla dikkat çeken Yılmaz Vural; her iki istikrarlı dönemin arasında da birçok takımda görev aldı. Kasımpaşa’daki görevinin 1.5 yıl sonrasında Elazığspor’da da takımın kümede kalma mücadelesinde takdir toplayan Yılmaz Vural, sonraki dönemlerde ise hiçbir yerde istikrar yakalayamadı. Mersin İdman Yurdu, Osmanlıspor, Karabükspor, Gençlerbirliği, Adana Demirspor, Göztepe, Giresunspor, Eskişehirspor, Akhisarspor, Erzurumspor ve Yeni Malatyaspor dönemlerinde başarı elde edemeyen 70 yaşındaki Vural; bu yıl ise şansını Menemen FK’da deneyecek.

Exit mobile version