Wout Weghorst Manchester United’a Mı Gidiyor?

Beşiktaş'ın yıldız golcüsü Wout Weghorst için, İngiliz devi Manchester United'ın devrede olduğu konuşuluyor.

weghorst 1

Ocak ayı transfer döneminde birçok takımın eksiklerini gidermesi beklenirken; yapılacak transferler sonucunda diğer takımların da eksilen yerlerini kapatması şartı oluşacak. Yeni yılın ilk günlerine damgasını vuran Cristiano Ronaldo transferiyle başlayan bu süreç; Manchester United’ın forvet arayışının duyulmasıyla birlikte devam ediyor. Liverpool’un Gakpo ve Chelsea’nin Badiashile transferleri ile hareketliliği artan Premier Lig pazarı; Ronaldo’yu gönderen United’ın almayı düşündüğü santrfor sebebiyle Süper Lig’e de etki edecek.

Cristiano Ronaldo’nun ayrılığı sonrasında takıma bir forvet eklemek istediğini açıklayan Manchester United teknik direktörü Erik ten Hag; kendi oyununa uyum sağlayabilecek bir oyuncu almayı planlıyor. Bu oyuncular arasında Avrupa’dan birçok dev yıldız bulunurken, Ocak ayında kadroya eklenebilecek düşük maliyetli bir forvetin de mantıklı olabileceği öngörülüyor. Hollanda Milli Takımı’ndaki oyunuyla ten Hag’ın gözüne giren Wout Weghorst’un; Manchester United’ın Ocak hedefleri içerisinde üst sıralarda olduğu gündeme geldi.

Geçtiğimiz sezonun Ocak ayında Burnley’e transfer olan Hollandalı yıldız; sezon başında Beşiktaş’a kiralanarak ülkemizde forma giymeye başlamıştı. Siyah beyazlı ekipte gösterdiği performansla Hollanda Milli Takımı’nın Dünya Kupası kadrosunda yer alan Weghorst; özellikle de çeyrek finaldeki Arjantin karşılaşmasında attığı 2 gol sayesinde turnuvada iz bırakan isimlerden olmuştu. Pivot santrfor rolünde uzun bir süredir istikrarını bozmayan 30 yaşındaki golcü; ManU’nun transfer hedefleri arasında en ilerideki isimlerden oldu. Kırmızı Şeytanlar’ın aradığı golcü olarak görülen Hollandalı oyuncu; Beşiktaş ve Burnley’nin ikna edilmesi sonucunda United’ın yolunu tutabilir.

Weghorst Veda Mı Etti?

Bugün itibarıyla ülkemiz basınına yansıyan haberlerde, Weghorst’un menajeri Simon Cziommer’in İstanbul’a geldiği ve transferin tamamlanması için Beşiktaş’ı ikna etmeye çalıştığı öne sürüldü. Bu sezonki performansıyla Beşiktaş’ın en önemli silahı haline gelen yıldız oyuncunun, Manchester United’ın yaptığı teklife olumlu yaklaştığı iddia ediliyor. Burnley’nin istediği bonservisi ödemeye hazır olan İngiliz devi; Beşiktaş’ta kiralık olan tecrübeli golcünün kira kontratını feshetmek adına çalışmalarına menajer düzeyinde devam ediyor.

Geçtiğimiz Cumartesi günü oynanan Kasımpaşa maçında attığı gol sonrasında taraftarların önünde sevinen Weghorst; Beşiktaş armasını göstererek sevincini tamamlamıştı. İngiliz medyasına da yansıyan bu kareler; Weghorst’un Beşiktaş taraftarına vedası olarak yorumlandı. İngiliz devi Manchester United’da forma giymek adına Beşiktaş’tan ayrılmayı göze alan Hollandalı yıldız; Burnley ve Beşiktaş’ın anlaşma zeminini bulması sonrasında beklenen transferi gerçekleştirme yoluna girebilir. Burnley’nin, Beşiktaş’ın beklentisi olan maddi yükümlülüklerin tamamını karşılaması ve Weghorst’un kira kontratına son vermesi bekleniyor.

Beşiktaş’ın bu senaryoda golcüsüz kalma problemi ise, yine bu transferin getireceği “kelebek etkisi” ile çözülebilir. Ronaldo’nun Al Nassr’a gitmesi sonrasında Weghorst’u kaybetmeye yakın görülen siyah beyazlılar; Al Nassr’dan ayrılacağı konuşulan eski golcüsü Vincent Aboubakar’ı transfer edebilir. Siyah beyazlıların, maaş konusunda anlaşması halinde Aboubakar’a 3. kez Beşiktaş formasını giyeceği tahmin ediliyor.

Exit mobile version