UEFA’dan Şampiyonlar Ligi finali ve İstanbul açıklaması!

UEFA, 10 Haziran'da İstanbul'da düzenlenecek Şampiyonlar Ligi finalinin Türkiye'deki gergin seçim süreci nedeniyle başka bir ülkeye alınabileceği iddiaları hakkında dış basında çıkan haberlerle ilgili bir açıklama yaptı.

uefa dan sampiyonlar ligi finali ve istanbul aciklamasi habermeydan

UEFA’dan Şampiyonlar Ligi finali ve İstanbul açıklaması!

İngiliz Daily Mail, UEFA yetkililerinin Portekizli yöneticilerle bir araya gelerek, 10 Haziran’da İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul’dan alınıp Lizbon’da oynanması için görüşmelerde bulunduğunu iddia etti.

Daily Mail’de yer alan haberde, “Manchester City ve Inter Milan, 10 Haziran’da Atatürk Stadyumu’nda düzenlenecek final için favori olarak gösteriliyor. Ancak, 14 Mayıs’taki seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 yıllık saltanatının sona ermesi durumunda sivil rahatsızlıkların olabileceği endişeleri var.” ifadelerine yer verildi.

UEFA’dan konuyla ilgili net bir açıklama geldi.

Deutschen Presse-Agentur’a UEFA’dan yapılan açıklamada; “2023 UEFA Şampiyonlar Ligi finali, planlandığı gibi 10 Haziran 2023’te İstanbul’da oynanacak. UEFA’nın hiçbir siyasi kurum, hükümet veya ulusal futbol federasyonu ile aksi yönde bir görüşmesi yoktur. Bu konuda başka bir görüşümüz olmayacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Exit mobile version