UEFA’dan 3 Türk kulübüne ceza

UEFA, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Sivasspor'a Avrupa kupalarındaki maçlarında yaşanan olaylar nedeniyle verilen cezaları açıkladı.

UEFAdan 3 Turk kulubune ceza Habermeydan

UEFA’dan 3 Türk kulübüne ceza.

UEFA, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Sivasspor’a Avrupa kupalarındaki maçlarında yaşanan olaylar nedeniyle verilen cezaları açıkladı.

UEFA’dan yapılan açıklamada, 16 Mart’ta Kadıköy’de oynanan Fenerbahçe ile Sevilla arasındaki UEFA Avrupa Ligi maçında, Fenerbahçeli taraftarlar tarafından sahaya yabancı madde atılması ve tribünlerdeki geçişlerin kapatılmasından dolayı Fenerbahçe kulübüne toplam 44 bin Avro para ve bir sonraki UEFA maçında en az 5 bin koltuk kapatma cezası verdi.

Basel ile Trabzonspor arasında 23 Şubat’ta oynanan UEFA Avrupa Konferans Ligi mücadelesinde, Trabzonspor’lu taraftarların tribünde havai fişek yakması ve yakılan fişekleri sahaya atması nedeniyle bordo-mavili takım 20 bin Avro cezaya çarptırıldı.

UEFA, Avrupa Konferans Ligi’nde 16 Mart’ta oynanan Sivasspor-Fiorentina maçında, Sivasspor’un iki taraftarı sahaya girmişti. Bir taraftar, Alessandro Bianco’ya saldırmıştı. Bianco’nun burnundan akan yoğun kan nedeniyle sağlık ekipleri müdahale etmişti. Olaylar nedeniyle ev sahibi ekibe bir maç seyircisiz oynama, Sivassporlu Hakan Arslan’a da başka bir futbolcuya saldırdığı gerekçesiyle üç UEFA müsabakasından men cezası verildi.

 

Exit mobile version