UEFA Konferans Ligi Play-Off Turu Trabzonspor – Basel: 1-0

UEFA Konferans Ligi play-off turu ilk maçında Trabzonspor, İsviçre ekibi Basel'i 1-0 yendi. Deprem felaketinin ardından oynanan ilk resmi karşılaşmayı Süper Lig kulüplerinin başkanları birlikte izlerken, farklı takım taraftarları da tribünlerde bordo-mavili ekibe destek verdi.

Trabzonspor Basel1 Habermeydan 2

UEFA Konferans Ligi play-off turu ilk maçında Trabzonspor ile İsviçre’nin Basel takımı Şenol Güneş Spor Kompleksi Akyazı Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Trabzonspor, mücadeleyi 1-0 kazandı. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz berabere bitti. Trabzonspor 65. dakikada Larsen’in golüyle 1-0 öne geçti. Kalan sürede başka gol olmayınca mücadele 1-0 sona erdi. Bu maçın rövanşı 23 Şubat’ta İsviçre’de oynanacak.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye’de ilk kez resmi bir karşılaşma oynandı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Lig kulüpleri başkanları protokol tribünde maçı birlikte izlerken farklı takım taraftarları da kendilerine ait forma ve bayraklarla tribünleri doldurdu. Karşılaşmada taraftarlar, Maç öncesi tribünde “Hep birlikte olacağız, yaraları saracağız.” ifadesinin yer aldığı bir arama kurtarma görevlisi ve kucağında enkazdan çıkarılan bir bebeğin bulunduğu görselin yer aldığı koreografi sergilendi. Depremde zarar gören şehirlerinin isimlerinin yer aldığı pankartlar tribüne asıldı. Karşılaşma Trabzonspor’lu oyuncular, karşılaşma öncesi ısınmaya üzerinde depremde etkilenen şehirler Kilis, Osmaniye, Hatay, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Adana, Şanlıurfa, Adıyaman ve plaka kodunun olduğu siyah tişört, maça da siyah formayla çıktı.

Baselli oyuncu Zeki Amdouni de sahaya “Geçmiş olsun Türkiye’m” yazılı tişörtle çıktı. UEFA ‘nın maç öncesi, Türkçe ve Arapça olarak “Yanınızdayız.” yazılı pankartı saha kenarına kondu. Soğuk ve zaman zaman kentteki kar yağışlı havaya rağmen karşılaşmada 32 bin dolayında bilet satıldı. Ayrıca protokol ve basın tribünlerinde maçı izleyenler karşılaşmayı depremzedelere bağış yaparak izledi. Az sayıda Basel taraftarı ise kendilerine ayrılan tribünden karşılaşmayı takip ederek takımlarını destekledi. Maç öncesi Türkiye ve Suriye’de depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Exit mobile version