Tyson Fury, hakem kararıyla kazandı!

Dünya ağır siklet boks şampiyonu Tyson Fury ile eski UFC ağır siklet şampiyonu Francis Ngannou Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde karşı karşıya geldiler.

tyson fury hakem karariyla kazand habermeydan

Dünya ağır siklet boks şampiyonu Tyson Fury ile eski UFC ağır siklet şampiyonu Francis Ngannou Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde karşı karşıya geldiler.

Kariyerindeki ilk boks müsabakasına çıkan Ngannou, Fury’yi zorlasa da Britanyalı boksör jüri kararıyla karşılaşmanın galibi olmayı başardı.

Dünya ağır siklet boks şampiyonu Tyson Fury kariyerinin 34. galibiyetini Francis Ngannou karşısında elde etti. 2021 yılında Deontay Wilder’ı yenerek unvanı eline geçiren Britanyalı boksör, kariyerinde henüz resmi bir müsabaka kaybetmedi. Fury’nin 34 galibiyetinin yanı sıra 1 beraberliği bulunuyor.

Francis Ngannou, UFC kariyerinin ardından ilk kez Dünya Boks Konseyi (WBC) maçına çıktı. Tyson Fury karşısında şans tanınmayan Fransız sporcu, beklentileri aşan bir performans sergilemeyi başardı.
Fury’yi 3. periyotta deviren Ngannou, maçı hakem puanlamasıyla kaybetti.

Maçın ardından konuşan 35 yaşındaki İngiliz boksör Tyson Fury, rakibi hakkında “O harika bir dövüşçü ve düşündüğünüzden çok daha iyi bir boksör. Garip bir adam ve çok iyi yumruk atıyor. Bana son 10 yılın en zor dövüşlerinden birini yaşattı.” dedi.

Fury, Ngannou ile rövanş maçının şart olmadığını ancak Oleksandr Usyk ile vereceği şampiyonluk mücadelesinin ardından bir maç daha yapabileceklerini belirtti.

Exit mobile version