Trabzonspor’un Gigot Israrı Sürüyor!

Savunmaya lider özellikli bir stoper isteyen Trabzonspor, uzun süredir Samuel Gigot ile ilgileniyor.

gigot 1

Yaz aylarının şu an itibarıyla en hızlı takımı olan Trabzonspor, yeni sezon için kadro yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Temmuz ayına gelmeden toplamda 6 oyuncuyla sözleşme imzalayan bordo mavililer, buna karşın henüz ilk 11’deki bazı kilit eksikler için beklenen hamleleri yapmadı. Teknik direktör Abdullah Avcı ve yönetimin uzun süredir üzerinde çalıştığı transfer listesinden ilerleyen süreç, önümüzdeki günlerde de beklendiği üzere planlı transfer harekatlarıyla devam edebilir. Ancak bu süre zarfında oluşabilecek sürprizler, Trabzonspor’a beklentilerin üzerinde katkılar sunabilir.

Haziran ayında tamamlanan transferlerle orta saha ve hücuma rotasyon eklemeleri yapan Trabzonspor yönetimi, Barisic ve Lundstram eklemeleriyle ilk 11 için de 2 garanti isim almış oldu. Ancak defansın merkezinde ve santrfor pozisyonunda henüz beklenen oyuncu profilleri takıma dahil edilmedi. Trabzonspor yönetiminin defansa en az 2, santrforda ise 1 oyuncu eklemesiyle yeni sezona hazır olabileceği iddia ediliyor. Her iki pozisyon için de çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Karadeniz devi, geçtiğimiz günlerde ise Fenerbahçe’nin eski oyuncusu Attila Szalai’yle ilgilendiklerini Abdullah Avcı aracılığıyla duyurmuştu.

Stoperdeki ilk tercih haline gelen Attila Szalai’yle imza aşamasına kadar gelen Trabzonspor, oyuncunun kulübüyle anlaşma zemininin bozulması sebebiyle bu ihtimali rafa kaldırdı. Szalai’den olumsuz yanıt gelmesi sonrası araştırmalarını arttıran yönetim, bir yandan da listedeki eski isimlerden birini gündeme aldı. Bahar aylarından bu yana Trabzonspor’un takip ettiği Samuel Gigot, geçtiğimiz haftalarda da savunma için konuşulan başlıca isimlerdendi. Marsilya’nın transfer atağına kalkmasıyla birlikte, Gigot’nun ayrılma ihtimali yeniden gündemde yer buldu ve Trabzonspor da devreye girmeye hazırlanan ekiplerden biri oldu.

Marsilya’da geçtiğimiz haftalarda yaşanan büyük değişim, Gigot ihtimalinin Trabzonspor lehine yükselmesini sağladı. Teknik direktörlük görevine Brighton’dan ayrılan Roberto De Zerbi’yi getiren Fransız devi, bu kararın hemen ardından Lillian Brassier ve Meite’yi stoper tandemine transfer etti. Bu sayede Samuel Gigot ile yola devam etme ihtimali epey düşen Marsilya, tecrübeli isme gelecek teklifleri bir an önce değerlendirmeye sıcak bakıyor. Ancak Gigot’nun önceki haftalarda Trabzonspor’a duyduğu ilginin azalması, bu transferin gerçekleşme ihtimalini düşürebilir.

Trabzonspor ve Gigot arasındaki temasların bir süre duraklamasıyla birlikte, tecrübeli savunmacı için Suudi Arabistan ekiplerinin de devreye girdiği öğrenildi. Yeniden başlanan görüşmelerde kulüple kısa sürede anlaştığı öğrenilen Trabzonspor yönetimi, Gigot’un menajerlerinden oyuncunun Suudi Arabistan’dan aldığı öneri sebebiyle bir süre daha beklemek istediği cevabını aldı. Trabzonspor bu isteğe uysa da, sürecin uzaması halinde yeni alternatiflerle iletişime geçmesine kesin gözüyle bakılıyor. Suudi Arabistan ihtimalinin düşmesi durumunda ise, Gigot’nun yeni adresi Türkiye olacak.

Samuel Gigot’nun Kariyeri

AC Arles kulübünde futbola başlayan ve profesyonel olan Samuel Gigot, ilk yurt dışı deneyimini 2015’te Belçika ekibi Kortrijk ile elde etti. Buradaki yüksek performansı sayesinde, Ocak 2017’de 1.3 milyon euroya Gent’e geçti. Gent’te de yalnızca 1.5 yılda kendisini gösteren Gigot, 2018 yazında 8 milyon euroya Spartak Moskova’nın yolunu tuttu. Spartak’ın uzun bir süre en istikrarlı figürlerinden olan Gigot, Ocak 2022’de Marsilya’yla anlaşmıştı. Ancak Spartak’la yapılan anlaşma sebebiyle bu transfer 2022 yazında nihayete erdi. Son 2 sezondur Marsilya forması giyen Gigot, takımının istikrarlı isimlerinden biri olarak görülüyor.

Exit mobile version