Trabzonspor’da Szalai İddiası!

Yaz transfer dönemine formda bir başlangıç yapan Trabzonspor, Hoffenheim'da bekleneni veremeyen Attila Szalai'yi listesine aldı.

szalai 1

Yaz transfer döneminin şu an itibarıyla en hızlı kulübü Trabzonspor oldu. Yeni sezon için transfer çalışmalarını geçtiğimiz sezonun ikinci yarısından itibaren başlatan bordo mavililer, erkenden yaptığı transfer hazırlığının karşılığını almaya başladı. Temmuz ayının ilk günlerine dek toplamda 6 oyuncuyu renklerine bağlayan Karadeniz devi, yazın ilerleyen dönemlerinde de iddialı hamleler yapmayı hedefliyor. Kadrosundaki birçok pozisyonu önemli isimlerle dolduran Trabzonspor yönetimi, buna rağmen birçok önemli pozisyona henüz takviye yapmadı.

Trabzonspor’da bugüne kadar imza attırılan isimlerle birlikte, orta saha ve hücumda önemli bir rotasyon kabiliyeti elde edildi. Ozan Tufan ve Lundstram ile orta alandaki rotasyon eksiğini kapatan bordo mavili ekip, Dragus ve Nwakaeme ile de hücum rotasyonunu güçlendirdi. Ancak sol bek pozisyonundaki Barisic haricinde hiçbir isim savunmada görev almıyor. Bu nedenle Abdullah Avcı’nın Temmuz ayındaki başlıca hedeflerinden birinin stoper takviyesi olduğu öngörülüyor. Yakın dönemde çıkan transfer haberleri de bu öngörüyü destekliyor.

Savunmada Yeni Hedef Szalai

Geçtiğimiz günlerde Fabian Schar ve Mats Hummels gibi isimlerle adı anılan Trabzonspor, bu isimlerden de anlaşılacağı üzere stoperde lider ve oyun kurucu özelliği güçlü bir oyuncuyu kadrosuna katmak istiyor. Lider savunmacının yanına yerli ve refleksleri güçlü bir stoperi daha eklemesi beklenen bordo mavililer, yabancı takviyesinde hata yapmamanın peşinde. Hummels ve Schar’e ek olarak gündeme gelen bir diğer isim ise, geçtiğimiz yıl Fenerbahçe’den ayrılan Attila Szalai oldu.

Kariyerinin yükseliş dönemini Fenerbahçe’de geçiren ve bu sayede 12.5 milyon euro karşılığında Hoffenheim’a geçen Attila Szalai, Almanya’da geçirdiği ilk sezonda beklentileri karşılayamadı. Hoffenheim’daki ilk yarı performansından sonra stoper eksiği olan Freiburg’a kiralanan Macar savunmacı, Almanya’daki ikinci kulübünde de beklenen etkiyi yaratmaktan uzak bir görüntü sergiledi. EURO 2024’te Macaristan Milli Takımı’yla da uyum sağlayamayan yıldız isim, yeni sezonda forma sıklığının artacağı bir tercih yapmayı hedefliyor. Bu hedefin ilk durağının Trabzonspor olma ihtimali son günlerde epey arttı.

Trabzonspor yönetimi ise, son sezonunda düşüşe geçtiği görülen Szalai’nin performansına etki eden unsurları incelemeye aldı. Szalai’nin düşüşünün oynama sıklığının düşmesi ve form problemleriyle alakalı olduğu görülürse, tecrübeli savunmacının önümüzdeki yılki adresi Trabzonspor olabilir. Ancak Szalai’nin son dönemdeki görüntüsünün sebebi henüz bilinmiyor. Abdullah Avcı’nın da kadroda görmeyi çok istediği 26 yaşındaki stoper, şartların her iki kulüp için de uygun olması durumunda Türkiye’ye dönebilir.

Attila Szalai Kimdir?

Küçük yaşta Macaristan’dan Rapid Wien’in altyapısına transfer edilen Attila Szalai, Avusturya ekibinde profesyonel seviyede forma giyemeden Macaristan’ın Mezökövesd takımına geçti ve kariyerinin ilk profesyonel maçını burada oynadı. Buradaki ilk iki yılında beğeni toplayan Macar oyuncu, 2019’da Güney Kıbrıs ekibi Apollon Limassol’un yolunu tuttu. Güney Kıbrıs’ta hem milli takım seviyesine çıkan, hem de birçok ekibin radarına takılmayı başaran Szalai, Ocak 2021’de 3.8 milyon euro karşılığında Fenerbahçe’ye imza attı.

Fenerbahçe’de 2.5 sezon boyunca istikrarlı bir figür olduğunu gösteren Attila Szalai, birçok takımın aradığı solak stoper profili olarak transfer piyasasında da adını duyurdu. 2023 yazında Hoffenheim’dan gelen teklifi kabul eden yıldız isim, Almanya’da bu sezon iki takımda forma giydi. Bonservisiyle gittiği Hoffenheim’da 5, kiralandığı Freiburg’da ise 3 maça çıkan Szalai; bu maçların hiçbirinde skor katkısı veremedi.

Exit mobile version