Trabzonspor’da Klaasen Sürprizi!

Bu sezon yeniden zirve yarışına dönmeye çalışan Trabzonspor, Bakasetas'ın ayrılması durumunda Klaasen'e teklif götürmeyi planlıyor.

klaasen 1

Sezon içerisinde teknik direktör değişikliğine giden Trabzonspor, Nenad Bjelica’nın yerine bir kez daha Abdullah Avcı’yı getirmişti. 2. Avcı döneminde alınan Fenerbahçe galibiyeti, Karadeniz ekibinin ligde iddialı bir konuma gelme ihtimalinin yeniden gündeme gelmesini sağlamıştı. Bjelica döneminde alınan Onuachu’dan yüksek performans alan ve Pepe’den de faydalanmaya başlayan bordo mavililer, Ocak ayı transfer döneminde de kadrosunu güçlendirmenin yollarını arayacak.

Sezon başındaki santrfor sorununu Onuachu’yla çözen, ön liberoda ise Mendy’den verim almayı başaran Trabzonspor; devre arasında en önemli eksik olarak görülen savunma tandemine eğilmeyi hedefliyor. Stoper pozisyonunda rol alan birçok oyuncusunu kaybeden bordo mavili ekip, sezon başında renklerine bağladığı Joaquin’den ise sakatlığı sebebiyle faydalanamadı. Sezon başında takıma katılan Rayyan Baniya’nın performansından da memnun kalan Abdullah Avcı, ilk hedef olarak savunmaya lider bir isim ekleme isteğini yönetime iletti.

Savunma transferini bir adım önde tutan Trabzonspor yönetimi, bir yandan da yıldız oyuncusu Anastasios Bakasetas’la yeniden kontrat pazarlığına oturmaya hazırlanıyor. Sezon sonunda Trabzonspor’la olan sözleşmesi sona eren Yunan yıldız, ilk iki görüşmede bordo mavili ekibin yöneticilerinin teklifini geri çevirdi. 1 milyon 250 bin euroluk maaşına yüzde 50 zam yapılma teklifini reddeden yıldız isim, Avrupa’da oynama isteği nedeniyle imza atmayacağını belirtiyor. Takımın başına Abdullah Avcı’nın geçtiği dönemden beri görüşme yapmayan Bakasetas ve Trabzon yönetimi, Aralık ayı içerisinde bir kez daha kontrat görüşmesi yapabilir.

Bakasetas’ın geçtiğimiz günlerde Yunanistan Milli Takımı’nda verdiği röportajda da, geleceği konusunda muğlak açıklamalar yaptığı görüldü. Trabzonspor’la olan kontratını yenilemesi için bir kez daha görüşülmesi beklenen tecrübeli oyuncu, bu görüşmede de imza aşamasına gelmemesi halinde Ocak’ta satışa çıkarılacak. Bakasetas’ın boşluğunu doldurabilecek isimleri de araştırmaya başlayan yönetim, yaratıcılık ve pres konusunda iddialı bir orta sahayı takıma katmayı hedefliyor. Bu yöndeki ilk hedefin Inter’de forma giyen Klaasen olduğu öğrenildi.

Yakın döneme kadar Ajax formasını terleten Klaasen, kulüpte yaşanan krizin ardından ayrılan oyuncular furyasına katılmıştı. Fenerbahçe’ye giden Tadic gibi bonservisini eline alan yıldız isim, Inter’le kontrat yapmış ve 1 yıllığına İtalyan ekibinin bünyesine katılmıştı. Inter’de Barella ve Hakan Çalhanoğlu gibi isimlerin gölgesinde kalan Hollandalı oyuncu, Ocak ayında farklı seçenekleri değerlendirmeye sıcak bakıyor. Özellikle de EURO 2024 öncesinde form seviyesini yükseltmek isteyen tecrübeli isim, daha sık forma giyebileceği bir takıma imza atabilir.

Klaasen için Ocak ayında ilk teması kurması beklenen bordo mavili ekibin yöneticileri, Bakasetas’tan gelmesi beklenen 2-3 milyon euro civarındaki bonservisin bir kısmını Inter’e önerebilir. Bu sezon Inter’de yalnızca 72 dakika şans bulan Hollandalı oyuncu, düzenli forma şansı taahhüt edilmesiyle birlikte Trabzonspor’a gelmeye sıcak bakabilir. Ancak bordo mavililerin ilk hedefinin Bakasetas’la kontrat yapma yönünde olması, bu ihtimalin bir süre daha değerlendirme sürecinde olacağını göstermekte.

Exit mobile version