Trabzonspor’da Kevin Kampl Hazırlığı!

Orta alanda lider bir ismi kadrosuna katmak isteyen Trabzonspor, Kevin Kampl için girişimlere başladı.

kampl 1

Geçtiğimiz sezonun sonlarında yeni sezon için planlamalara başlayan Trabzonspor; teknik direktör Nenad Bjelica önderliğindeki yeni yapılanması için çalışmalara devam ediyor. Transferdeki en aktif takımlardan biri olan bordo mavili ekip; birçok noktada oluşan eksikleri kapattı. Ancak Mislav Orsic’in sezonu kapatmasına yol açan sakatlığı, Trabzonspor taraftarının motivasyonunu düşüren başlıca unsur oldu. Bu sebeple orta saha için düşünülen transferde hedefi daha yüksek bir seviyeye koyan Trabzonspor yönetimi; taraftarı sevindirecek bir hamleyle yeni sezona girmenin peşinde.

Düşük maliyetli ve oyun planına uygun hamlelerle sezon öncesi hazırlığını yapan Trabzonspor; Orsic’in sakatlığının ardından hedeflerini bir nebze de olsa yükseltme kararı aldı. Orta sahada Abdülkadir ve Bakasetas’ın yanına bir ön libero arayışı olan bordo mavililer; ön libero pozisyonu için birçok farklı alternatifi değerlendirmekte. Ancak sezon başı kampında taraftarı üzen Orsic sakatlığının ardından, takımın orta alandaki gücünün başka bir yıldızla arttırılması kararına varıldı. Ön libero transferinin haricinde, tıpkı Hamsik gibi takıma liderlik edebilecek bir orta alan oyuncusu için araştırmalara başlandı.

Trabzonspor yönetiminin orta saha transferinde listesine dahil olan ilk isim; RB Leipzig’in deneyimli oyuncusu Kevin Kampl oldu. Kampl’ın önümüzdeki yıl kulübüyle olan sözleşmesi sona ermesi, bordo mavililerin Sloven orta saha için girişimleri hızlandırmasına yol açtı. Düşük bir maliyetle tecrübeli oyuncunun bonservisini almak isteyen Trabzonspor; RB Leipzig’in kapısını kısa bir süre içerisinde çalmaya hazırlanıyor. Yeni sezon başlamadan transfer dönemini kapatmak isteyen yönetim; Kampl’ı da Ağustos ayının ilk haftasına kadar ikna etmenin peşinde.

Trabzonspor’un Kampl’la ilgilendiği haberleri, öncelikli olarak yerel basından ortaya çıktı. Trabzonspor’a yakın kaynaklardan alındığı söylenen bu haberlerde; tecrübeli oyuncunun da Marek Hamsik örnek gösterilerek ikna edileceği konuşuluyor. Slovak yıldız Hamsik’in son adresi olan Trabzonspor’da gösterdiği başarılı performans, Sloven oyuncu Kampl için de model olarak sunulacak. Oyuncuyu bu şekilde ikna etmeyi hedefleyen yönetim; Leipzig cephesini ise makul bir bonservis bedeli ile ikna etmeyi deneyecek.

RB Leipzig ile Alexander Sörloth’un satışından bu yana iyi ilişkileri olduğu bilinen Trabzonspor yönetimi; bu ilşkileri takıma gereken tecrübe takviyesinde de kullanmayı hedefliyor. Bonservis bedelinin düşük tutulması halinde maaş konusunda daha rahat davranacağı düşünülen yönetim, beklenilenin aksi bir sonuç çıkması halinde ise maaş pazarlıklarını sıkılaştıracak.

Bayer Leverkusen alt yapısında yetişen Kevin Kampl; 2010-2011 yılları arasında ise Greuter Fürth formasını giydi. Leverkusen’deki ikinci dönemi sonrasında Osnabrück ve Aalen formalarını giyen Slovenyalı yıldız, 2012 yazında ise yıldızını parlattığı Salzburg’a transfer oldu. 2,5 yıllık Salzburg deneyimi ardından Dortmund’un yolunu tutan Kampl; burada ise yalnızca 6 ay kaldı ve bir kez daha Leverkusen formasını sırtına geçirdi. 2017’e dek Leverkusen’de oynayan Kampl; son 6 yıldır RB Leipzig’in orta alan rotasyonunda yer alıyor.

Exit mobile version