Trabzonspor’da Hamsik Yerine Krychowiak Önerisi!

Orta sahada tecrübeli bir oyuncu takviyesi hedefleyen Trabzonspor, Polonyalı Krychowiak'ı gündemine aldı.

krychowiak 1

Yeni sezon için transfer perdesini en hızlı açan takımlardan biri de Trabzonspor oldu. Kourbelis transferiyle yeni sezonun startını veren bordo mavili ekip; sonrasında ise Joaquin, Orsic ve Benkovic transferleriyle kadrosunu güçlendirdi. Savunma tandemini kısa bir sürede tamamen yenileyen Trabzonspor yönetimi; teknik direktör Nenad Bjelica’nın transfer istediği tüm pozisyonlar için araştırmalarını sürdürüyor. Santrfor pozisyonuna Bruno Petkovic’in takviye edilmesi için yoğun bir temas temposu tutturan yönetim; orta sahaya ise lider bir oyuncu eklemeyi hedefliyor.

Geride kalan son iki sezonda takımın en önemli parçalarından biri olan Marek Hamsik; sezonun bitimine kısa bir süre kala futbolu bırakacağını duyurmuştu. Sözleşmesinin de sona ermesiyle birlikte resmen futbola veda eden Slovak oyuncu; bordo mavili ekibin takım yapılanmasının en önemli parçalarındandı. Hamsik’in yerini yine tecrübeli ve lider özellikli bir orta sahayla doldurmak isteyen teknik direktör Bjelica; bu rol için Avrupa piyasasındaki en uygun isimlerden bir liste oluşturdu. Listenin ilk sırasında ise, şu anda serbest olduğu bilinen Grzegorz Krychowiak bulunmakta.

Temmuz ayının ilk günü itibarıyla Krasnodar’la olan kontratı sona eren Krychowiak, kariyerine Rusya haricinde bir yerde devam etmek istiyor. Son dönemde Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın yanı sıra, kısa bir süre önce darbe girişiminin de yaşanması; Polonyalı orta sahanın Rusya’da kalma fikrini tamamen gündeminden çıkarmasına yol açtı. Ülkesinden ve Arap yarımadasından da teklifler alan tecrübeli isim; Avrupa futbolunda kendisini bir süre daha kanıtlayacağı bir alanda boy göstermek istiyor. Yakın dönemde Krychowiak’la bir görüşme yapmaya hazırlanan Trabzonspor’un, yıldız ismin hedefi sayesinde avantajlı olduğu belirtiliyor.

Geçmişte üç büyüklerin tamamının transfer listelerinde boy gösteren Krychowiak’ın; Hamsik’in başarısı sonrasında Türkiye’ye gelme fikrine çok daha sıcak baktığı iddia ediliyor. Ayrıca Trabzonspor’un geçtiğimiz yıllarda şampiyonluk dahi yaşamış olması, başarılı orta sahanın Bjelica ile kurulan yeni yapılanmada kilit rol üstlenmesini teşvik edebilir. Orta alanda takımı yönlendirebilecek bir isimle yeni sezona başlamak isteyen Hırvat çalıştırıcı, sözleşmesi elinde olan Krychowiak’ın kısa bir süre içerisinde takıma katılmasını ve adaptasyon sürecini atlatmasını arzuluyor. Bu sebeple de yıldız oyuncunun transferinde ilk hedef, Temmuz ayı bitmeden imzaların atılması olacak.

33 yaşındaki Krychowiak’ın transferinde istenen bir diğer seçenek de, oyuncunun birden fazla pozisyonda oynayabilmesi. Orta sahada hem 6 hem de 8 numara rollerini icra edebilen Polonyalı oyuncu, ayrıca stoperde de görev alabiliyor. Geçmişte Trabzonspor’da forma giymiş onlarca Polonyalı oyuncunun da bulunması; başarılı isim için birçok referans kaynağı bulunacağının da garantisini sağlıyor. Bordo mavili ekibin yöneticileri; Krychowiak transferinde sonuç almazsa Brecht Dejaegere, Asier Illaramendi ve Ross Barkley için nabız yoklayacak.

Geçmişte PSG, Sevilla ve West Bromwich gibi ekiplerde de top koşturan Grzegorz Krychowiak; 2021 yazında ise Krasnodar’a imza attı. Son iki yılını AEK ve Al Shabab’da kiralık geçiren yıldız isim; yeni macerasında rekabet içerisine dahil olmak istiyor.

Exit mobile version