Trabzonspor’a Alanya’da 5 gollü ağır mağlubiyet

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Corendon Alanyaspor sahasında ağırladığı son şampiyon Trabzonspor'u 5-0 yendi. Trabzonspor, hiçbir varlık gösteremediği maçta sahadan ağır bir mağlubiyetle ayrıldı.

Alanyaspor Trabzonspor Habermeydan

Süper Lig’in 18. haftasında Alanya Kırbıyık Holding Stadyumu’nda oynanan maçta Alanyaspor,Trabzonspor’u 5-0 yenerek haftanın en büyük sürprizlerinden birisine imza attı. Alanyaspor’a galibiyeti getiren golleri Efecan Karaca, Ahmed Hassan (2), Eduardo ve Yusuf Özdemir attı.

Alanyaspor, Süper Lig tarihinde ilk kez Trabzonspor’a bir maçta 5 gol attı.

Alanyaspor’un 5 isabetli şutta 5 gol bulması ise dikkat çekti. Trabzonspor, bu sezon ilk kez bir Süper Lig maçının ilk yarısında üç gol yedi.

Trabzonspor, 5-0’lık yenilginin ardından 29 puanla 6. sırada kaldı ve lider Galatasaray ile arasındaki puan farkı 10 oldu. Alanyaspor ise 24 puanla 8. sıraya çıktı. Ligde gelecek hafta Trabzonspor iç sahada Başakşehir ile karşılaşacak, Alanya ise Karagümrük’ü ağırlayacak.

Maçın 14. dakikasında Sol kanattan gelişen atakta Lusamba’nın pasında topla ceza sahası içinde topla buluşan Efecan Karaca, sol çaprazdan vurduğu şutla topu ağlara gönderdi: 1-0.

Karşılaşmanın 37.dakikasında Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası içinde topla buluşan Efkan Bekiroğlu, topu Ahmed Hassan’a aktardı. Penaltı noktasında topla buluşan Ahmed Hassan’ın vuruşunda top ağlarla buluştu: 2-0.

Alanyaspor ilk yarının son dakikalarında 45+7. dakikasında Sağ kanattan gelişen atakta Efkan Bekiroğlu’nun ceza sahası içine gönderdiği topu Ahmed Hassan, filelerle buluşturdu: 3-0.

Maçın 75. dakikasında Sağ çaprazdan Zinedine Ferhat’ın şutunda, top üst direkten döndü ve dönen topu takip eden Eduardo, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 4-0.

Karşılaşmanın son golü 78. dakikada geldi. Umut Güneş’in pasında ceza sahası arkasına sarkan Yusuf Özdemir’in vuruşunda, top ağlarla buluştu: 5-0.

Exit mobile version