Trabzonspor ile sözleşme imzalayan Simon Banza kimdir?

Trabzonspor, 28 yaşındaki Kongo'lu Simon Banza'yı 1 yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattı.

trabzonspor ile sozlesme imzalayan simon banza kimdir habermeydan

Trabzonspor, 28 yaşındaki Kongo’lu Simon Banza’yı 1 yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattı.

Yeni transfer Simon Banza, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’ın katılımıyla kendisini 1 yıllık Trabzonspor’a bağlayan sözleşmeyi imzaladı.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan yaptığı konuşmada, “Trabzonspor olarak her zaman hedeflerimize uygun, mücadele ruhuna sahip oyuncuları kadromuza katmaya özen gösteriyoruz. Futbolcumuz Banza de bu oyunculardan birisiydi. Takımımıza önemli güç katacağına inandığımız bir oyuncumuz. Dolayısıyla camiamıza hayırlı, uğurlu olsun. Kendisinin başarılı bir sezon geçireceğine olan inancımız tam. Bu doğrultuda ben tekrar bu transferde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve Banza’ya da Trabzonspor’a hoş geldin diyorum” dedi.

Yeni transferimiz Simon Banza ise, “Trabzonspor gibi büyük bir kulübe katıldığım için gerçekten çok mutlu v, heyecanlıyım. Bu kulübün tarihi, tutkusu ve taraftarlarının coşkusu beni çok etkiledi. Burada olmaktan büyük gurur duyuyorum ve sahada elimden gelenin en iyisini yaparak bu güvene layık olmayı hedefliyorum. Trabzonspor’un başarılarına katkıda bulunmak ve bu büyük ailenin bir parçası olmak için sabırsızlanıyorum.” diye konuştu.

Yeni transferimiz Simon Banza, 17 numaralı formayı giyecek.

Trabzonspor ile sözleşme imzalayan Simon Banza kimdir?

Simon Banza, 28 Ağustos 1996’da Fransa’nın Creil şehrinde doğdu. 189 cm boyunda ve 77 kilo olan Simon Banza, Sağ ayağını kullanmaktadır.

Futbol kariyerine AFC Creil’de başladıktan sonra, genç yaşlarda US Chantilly (2007-2011) ve RC Lens (2011-2014) altyapılarında eğitim aldı. Bu dönem, Banza’nın profesyonel futbol hayatına adım atmasında önemli bir rol oynadı.

Profesyonel Kariyer!

Simon Banza, profesyonel kariyerine RC Lens’te başladı. İlk profesyonel sözleşmesini burada imzaladıktan sonra, sırasıyla Fransız ekibi AS Béziers, Lüksemburg ekibi Union Titus Petange ve Portekiz ekibi FC Famalicão’ya kiralandı. Bu süreç, onun çeşitli liglerde deneyim kazanmasını sağladı.

Temmuz 2022’de, Simon Banza, 2 milyon 960 bin Euro bonservis bedeliyle Portekiz ekibi SC Braga’ya transfer oldu. Braga ile geçirdiği sezonda 41 resmi maçta 23 gol ve 5 asistlik etkileyici bir performans sergiledi. Braga ile Haziran 2027’ye kadar sözleşmesi bulunuyordu.

Kulüp Kariyeri İstatistikleri

Simon Banza’nın kulüp kariyeri performansı şu şekildedir:

RC Lens: 99 maç, 18 gol, 9 asist

SC Braga: 90 maç, 37 gol, 15 asist

FC Famalicão: 33 maç, 17 gol, 6 asist

Union Titus Petange: 25 maç, 18 gol, 1 asist

AS Béziers: 11 maç

Exit mobile version