Trabzonspor – Başakşehir: 1-0

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Başakşehir'i 1-0 mağlup ederek sahadan 3 puanla ayrıldı.

Trabzonspor Basaksehir Habermeydan

Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasında Trabzonspor ile Başakşehir Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde karşı karşıya geldi. Trabzonspor, bu zorlu mücadeleyi kendi taraftarı önünde 1-0 kazandı.

Maçın 21. dakikada Bakasetas’ın şutu kaleci Volkan Babacan‘ın hatasıyla bacak arasından filelerle buluştu. Bu gol ile Trabzonspor 1-0 öne geçti. İlk yarıda başka gol olmadı.

İkinci yarıda Başakşehir maça daha iyi başlayan taraf oldu. Rakibini pres yaparak yarı sahadan çıkarmayan Başakşehir, birçok gol fırsatını değerlendiremedi. Touba’nın 64. dakikadaki kafa vuruşunda top üst direğe takıldı. Okaka ise 79. dakikada savunmanın arkasına sarktığı pozisyonda Uğurcan ile karşı karşıya kalıp şutunu çekti, top kalecide kaldı. Karşılaşmanın 90+5. dakikasında Başakşehir’den Okaka ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Karşılaşmanın geri kalan bölümlerinde başka gol olmayınca Bordo-Mavililer 685 gün ve 34 maçlık Akyazı’daki yenilmezlik serisini sürdürdü. Bu sonucun ardından Trabzonspor 32 puanla 6. sırada haftayı tamamladı. Başakşehir ise 34 puanla 3. sırada kaldı.

Ligin 20. haftasında Trabzonspor 22 Ocak Pazar günü İstanbulspor’u konuk edecek. Başakşehir ise 21 Ocak Cumartesi günü Kasımpaşa’ya konuk olacak. Her iki takımda Trabzon’da oynanan 14 maçta; 4’er galibiyet elde etmiş, 6 karşılaşmada berabere bitmişti.

Exit mobile version