Trabzonspor, Avrupa kupalarına veda etti

UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu Play-Off maçında Trabzonspor, deplasmanda İsviçre'nin Basel ekibine 2-0 yenildi. Sayısız gol pozisyonuna giren, bir penaltı kaçıran, bir penaltısı ve bir golü VAR'dan dönen Trabzonspor, Avrupa kupalarına veda etti.

Basel Trabzonspor1 Habermeydan

UEFA Konferans Ligi play-off turu rövanş maçında Trabzonspor, deplasmanda İsviçre’nin Basel ekibine 2-0 mağlup oldu. Trabzonspor, kendi sahasında oynadığı ilk maçta elde ettiği 1-0’lık avantajı koruyamadı ve Avrupa’ya veda etti.

Basel ekibine galibiyeti getiren golleri 13. dakikada Zeki Amdouni ve 76. dakikada Andi Zeqiri kaydetti. Trabzonspor, 27. dakikada kazandığı bir penaltı vuruşunu Bakasetas kullanamadı.


İkinci yarının başında Basel kalecisi Marwin Hitz’in müdahalesi ile Maxi Gomez yerde kaldı. Hakem Antonio Mateu Lahoz bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Ancak VAR’dan yapılan uyarı sonrası pozisyonu tekrar izleyen hakem, penaltıyı iptal etti.

Trabzonspor’un 61. dakikada Stefano Denswil’in kafa vuruşu ile bir gol kazandı. Ancak VAR uyarısı sonrası atılan gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Ayrıca Umut Bozok’un 90+2. uzatma dakikalarında ağlara gönderdiği top da ofsayt nedeni ile sayılmadı.

Trabzonspor, baskılı oynadığı maçta gol bulamayınca rakibine 2-0 mağlup oldu ve Avrupa kupalarına veda etti.


Karadeniz ekibinde sakatlıkları olan Marek Hamsik, Dorukhan Toköz ve Edin Visca, takımda yer alamadı. Montasser Lahtimi ve yeni transfer Lazar Markovic ise UEFA kadrosunda olmadıkları için forma giyemedi.
Trabzonspor, Avrupa’daki deplasman galibiyeti özlemini de 1281 güne çıkardı. En son Avrupa kupalarında deplasman galibiyetini Yunanistan’ın AEK takımı karşısında 3-1’lik sonuçla alan Trabzonspor, daha sonra deplasmanda 10 maçta 9 yenilgi, 1 beraberlik almış oldu.

 

Exit mobile version