Toprak Razgatlıoğlu İtalya’da kazandı

Red Bull sporcusu Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, 2023 Dünya Superbike Şampiyonası’nın (WSBK) yedinci durağı olan İtalya Imola'da, hafta sonunda superpole ve ikinci yarışı ilk sırada tamamladı.

toprak razgatlioglu italya da kazandi habermeydan

Red Bull sporcusu Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, 2023 Dünya Superbike Şampiyonası’nın (WSBK) yedinci durağı olan İtalya Imola’da, hafta sonunda superpole ve ikinci yarışı ilk sırada tamamladı.

İtalya’nın Imola pistinde düzenlenen yarışta superpole pozisyonunu kazanan Toprak, ikinci yarışta şampiyona lideri Alvaro Bautista’nın kaza yaptıktan sonra mücadeleye devam edememesinin ardından ilk sırayı aldı ve podyumun zirvesinde kendine yer buldu. Milli motosikletçi bu sezon ilk kez superpole dışında yarış kazandı.

İtalyan sporcu Axel Bassani ikinci olurken, Kuzey İrlandalı Jonathan Rea ise yarışı üçüncü sırada tamamladı. Toprak, bu sonuçla genel sıralamadaki puanını 321’e yükseltti. Alvaro Bautista ise 391 puanla zirvede bulunuyor.

Toprak böylece şampiyona lideri Alvaro Bautista ile arasındaki puan farkını 70’e indirdi.

Toprak Razgatlıoğlu aldığı galibiyetle bu yıl ilk kez superpole dışında yarış galibiyeti almış oldu. Toprak, dün koşulan ilk yarışta da ikinci sırada yer alan WSBK kariyerinin 100. podyumumu elde etmişti.

Sezonun sonraki yarışı 28-30 Temmuz’da Çekya’da yapılacak.

Toprak Razgatlıoğlu İtalya’da kazandı.

Exit mobile version