TFF, Beşiktaş ve Galatasaray Maçlarının VAR Kayıtlarını Açıkladı!

Geçtiğimiz hafta çokça tartışılan pozisyonların gündemi meşgul etmesi sonrasında TFF, Beşiktaş ve Galatasaray maçlarının VAR kayıtlarını açıkladı.

tff var 1

Geçtiğimiz hafta oynanan Süper Lig maçlarında yaşanan hakem hataları, yaklaşık 1 hafta süren arada çokça konuşuldu. Sivasspor – Galatasaray ve Gaziantep FK – Beşiktaş maçlarında gelişen pozisyonlardan çıkan kararlar; her iki maçta da ev sahibi ekiplerin ve ligdeki diğer takımların yoğun itirazlarına maruz kalmıştı. Taraftarların ve medyanın sürekli olarak bu pozisyonları tartışmasını engellemek ve yeni hataların oluşmasının önüne geçmek isteyen TFF; her iki maçın tartışmalı pozisyonlarının VAR kayıtlarını kamuoyuyla paylaştı.

Süper Lig’in yayıncı kuruluşu olan beIN Sports tarafından servis edilen kayıtlar, ülke futbolunun yepyeni bir gündemle meşgul olmasına yol açtı. Hakemlerin ve VAR hakemlerinin pozisyonlarda açık bir şekilde hata yaptıklarını belirten TFF; bu karşılaşmalarda görev alan isimler için yaptırım sürecinin başlatıldığını duyurdu. TFF’nin yaptığı açıklama sonrasında; Merkez Hakem Kurulu (MHK) da görüntüleri ve TFF’yi destekler nitelikte bir açıklama yaptı. MHK’nın açıklamasında, her iki maçta görev alan hakemlerin uzun süre düdük çalamayacağını belirtildi.

MHK’nın sosyal medya aracılığıyla paylaştığı açıklamada; Sivasspor – Galatasaray maçında VAR hakemi olarak görev alan Özgüç Türkalp’e tamamen görev verilmeme yoluna gidileceği duyuruldu. Aynı maçın orta hakemi Erkan Özdamar ve Gaziantep FK maçının hakemi Atilla Karaoğlan ise; uzun bir süre maç alamama cezasına çarptırıldı. Bu kararlar sonrasında futbol takip eden tüm vatandaşlar; VAR kayıtlarını ve TFF’nin cezai yaptırım kararlarını konuşmaktaydı.

“Ofsaytımsı” Tabiri Tepki Topladı!

MHK’nın VAR kayıtlarının açıklanması sonrasında iki hakemi bir süreliğine kızağa çekmesi ve Özgüç Türkalp’in görevini sonlandırması; birçok Süper Lig ekibinin ve taraftarlarının da gündemini meşgul etti. Özellikle de Sivasspor – Galatasaray maçındaki VAR kayıtlarında yer alan “ofsaytımsı” ifadesi; tartışmaların daha da yoğunlaşmasına yol açtı. TFF bünyesinde görev alan hakemlerin kuralları net bir biçimde bilmediğine kanaat getiren vatandaşlar; tüm maçlardaki VAR kayıtlarının da bu şekilde paylaşılmasını talep etti.

TFF’nin “şeffaflık ilkesi” gereğince açıkladığını duyurduğu VAR kayıtları; birçok kulüp tarafından olumlu bulundu. Hakemlerin kalite problemi yaşadığının açık bir göstergesi olarak dile getirilen bu durum; oynanan maçların kaybeden taraflarında ise olumsuz bir dille yorumlandı. Bu pozisyonla birlikte haklarının yendiğinin kesinleşmesi durumuna üzülen taraflar; maç içerisinde alabilecekleri puanların önüne geçilmesinin acısını yaşadıklarını ifade etti. Ayrıca geçmişte birçok maçta mağdur olduğunu düşünen taraflar da, her müsabakanın kaydının yayınlanması gerekliliğinin altını çizdi.

TFF’nin VAR kaydı açıklama uygulamasının, bu hafta sonu oynanacak Fenerbahçe – Galatasaray müsabakasında da tekrarlanması bekleniyor.

Exit mobile version