TFF Başkanı Büyükekşi’den play-off açıklaması!

TFF Başkanı Büyükekşi, Galatasaray-Fenerbahçe arasında oynanacak TFF Süper Kupa maçını 30 Aralık'ta oynatmayı planladıklarını duyurdu. Büyükekşi, play-off iddialarına da yanıt verdi.

tff baskani buyukeksi den play off aciklamasi habermeydan

TFF Başkanı Büyükekşi’den play-off açıklaması!

TFF Başkanı Büyükekşi, Galatasaray-Fenerbahçe arasında oynanacak TFF Süper Kupa maçını 30 Aralık’ta oynatmayı planladıklarını duyurdu. Büyükekşi, play-off iddialarına da yanıt verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, futbol gündemine dair açıklamalarda bulundu.

“SÜPER KUPA 30 ARALIK’TA OYNANACAK”

“Süper Kupa 30 Aralık’ta oynanacak. Nerede oynanacağına dair iki ülkeyle görüşüyoruz. Görüştüğümüz iki seçenek kaldı. Suudi Arabistan ve Abu Dhabi. Bir takım ekonomik konular konuşuyoruz. Daha netleşmedi. Bunlar istiyorlar ama ekonomik konuları konuşuyoruz. Fenerbahçe ve Galatasaray da istiyor. Bir ay içinde belli olacak.”

“1 OCAK İTİBARIYLA YARI OTOMATİK OFSAYT SİSTEMİNE GEÇİYORUZ”

“1 Ocak itibarıyla yarı otomatik ofsayt sistemine geçiyoruz. Bu konuda Türk Telekom’a teşekkür ediyorum. 4 yıllık bir sponsorluk anlaşması yaptık. Çalışmalar başladı. Stadyumdaki altyapı eksikliklerinin giderilmesi için kablolar çekiliyor. Diğer taraftan ‘Hawk Eye’ sistemiyle yapılacak değişiklikler konuşuluyor. Dün hocalarımız Hugh Dallas ile konuştuk. VAR hakemlerimize eğitim gerekiyor. Bunun eğitimleri başlayacak. Kasım ayı sonunda bütün hakemlerimiz yarı otomatik ofsayt sistemine hazır olacak. İnşallah ikinci devrenin başından itibaren bütün maçlarımız yarı otomatik ofsayt sistemiyle oynanacak. Gecikmelere sebebiyet veren insan unsurunu azaltacağız.” ifadelerini kullandı.

“PLAY-OFF SİSTEMİ İLE İLGİLİ BİR ÖNYARGIMIZ YOK”

“Play-off sistemi ile ilgili bir önyargımız yok. Bugün İtalya Serie A’nın naklen yayın geliri 1 milyar 250 milyon euro. İngiltere Premier Ligi’nin geliri 4 milyar 500 milyon pound. Süper Lig’de bu rakam geçen sene 150 milyon dolardı. Bu yıl 90 milyon dolar civarına düşecek. Bizim hedefimiz marka değerini yükseltmek. Bu play-off ile mi olur, başka türlü mü olur bilmiyorum. Seyirciyi artırmamız lazım. Bunlara tek başımıza karar vermeyeceğiz. Görüşeceğiz, tüm taraflar mutabık kalırsa oturup konuşuruz. Danışmanlık aldığımız Hypercube şirketi de kulüplerimizle görüşecek. 500 milyon dolar yayın gelirini yakalamak için elimizden geleni yapacağız ” 

“GENÇ OYUNCUYU TEŞVİK EDİYORUZ”

“Süper Lig’de genç oyuncu oynatma konusunda tedbirler aldık. Yabancı oyuncular için kulüplerden aldığımız bir ücret vardı. Altyapıdan yetişen gençlere en az süre veren ülke Türkiye. 4 dakika süre vermişiz. Onun için 23 yaş altı yabancı oyuncular için hiçbir ücret almayacağız. Genç oyuncuyu teşvik ediyoruz. Belki daha sonra yaşlı yabancı transferlere yeni tedbir alabiliriz. Bunu kendi aramızda tartışıyoruz.”

“EURO 2032 İÇİN İTALYA İLE BİRLİKTE 9 EKİM’DE UEFA’DA SUNUM YAPACAĞIZ”

“EURO 2032 için İtalya ile birlikte 9 Ekim’de UEFA’da sunum yapacağız. Turnuvayı alırsak 10 Ekim’den sonra 9 yıllık süreç başlıyor. İtalya ile 5’er şehirde oynatacağız, her şey yarı yarıya olacak. Tek olan iki şey var; açılış maçı ve final maçı. Bu iki maçın yerleri şu anda belli değil. 2026 sonuna kadar 80 bin kişilik stadyum imkanını kim sağlarsa final maçı onun olacak. Aynı anda tamamlanırsa kura çekilecek.”

“STEFAN KUNTZ’UN BASIN TOPLANTISINI DİNLEMEDİM”

“Ben hep istikrardan yanaydım. Stefan Kuntz’un basın toplantısını dinlemedim. Gerekli olmayan sözler. Ben birlik beraberlik diyorum, o şikayet ediyor. Kendisine kimsenin sahip çıkmadığını falan söylemiş. Ben, kendisine devamlı sahip çıktım. Bu işi sahada futbolcular ve teknik ekip kazanacak. Baktım ve arada bağların koptuğunu gördüm. Bundan sonrası risk olacaktı. Hoca, futbolcuları suçladığında, endişeye düştüm. Soyunma odasına gittim, hoca sinirli ve hiç tepki vermedi. Ben ise ‘Sonucun önemi yok, işimiz bakalım’ diyecekken; hocayı agresif gördüm. ‘Geçmiş olsun’ dedim ve çıktım. Sonrasında ‘Hoca ayağına ateş etti’ dedim. EURO2024’e katılmaya çok önem veriyoruz. Almanya’da evimizde gibi olacağız. Vincenzo Montella’ya da söyledim, hedefimiz sadece gruplara kalmak değil. Yunanistan, Avrupa Şampiyonası düzenledi ve şampiyon oldu. Türkiye’nin de 2032’de şampiyon olması lazım.”

Exit mobile version