Sultanlar Ligi’nde Şampiyon Fenerbahçe Opet

Voleybol Misli.com Sultanlar Ligi play-off final serisi üçüncü maçında konuk olduğu Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup eden Fenerbahçe Opet sezonu şampiyon olarak tamamladı.

sultanlar liginde sampiyon fenerbahce opet habermeydan

Voleybol Misli.com Sultanlar Ligi play-off final serisi üçüncü maçında konuk olduğu Eczacıbaşı Dynavit’i 3-2 mağlup eden Fenerbahçe Opet sezonu şampiyon olarak tamamladı.

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı, ligde normal sezonu üçüncü sırada tamamladı. Misli.com Sultanlar Ligi Final Etabı serisinde yarı finalde VakıfBank’ı eledi ve adını finale yazdırdı. Final serisinde Eczacıbaşı Dynavit’e 3-0’lık üstünlük kurdu ve 6. şampiyonluğunu kazandı.

Fenerbahçe Opet, serinin üçüncü maçını da 26-28, 25-21, 21-25, 26-24 ve 8-15 setler sonunda 3-2 kazandı ve 6 yıl aradan sonra şampiyonluğa uzandı.

Fenerbahçe Opet, son olarak 2016-2017 sezonunda kupayı müzesine götürmüştü.

Fenerbahçe’nin kaptanı Eda Erdem tarihi bir başarıya imza attı. Tecrübeli orta oyuncu, Fenerbahçe’nin Sultanlar Ligi’nde şampiyon olduğu sezonlarda forma giyen tek isim oldu.

VakıfBank’ta Yaprak Erkek’in ilk sette kullandığı 3 servisinin 2’sinde ace gelmesi dikkat çekti.

Fenerbahçe Opet’te Aslı Kalaç blok sayılarıyla takımını ayakta tuttu.

Fenerbahçe Opet’te ilk sette performansıyla yıldızlaşan isimler Ana Cristina ile Arina Fedorovtseva oldu.

Fenerbahçe Opet Başantrenörü Zoran Terzic maçın hakemlerinden GDS talebinde bulundu. GDS’de incelenen pozisyonda hakemlerin kararı değişti ve sayı Fenerbahçe Opet lehine verildi. Fenerbahçe Opet’ten Meliha İsmailoğlu bu karar sonrası büyük bir fair-play örneğine imza attı. Maçın hakemleriyle konuşan Meliha İsmailoğlu herhangi bir blok teması olmadığını dile getirdi. Sayı tekrar Eczacıbaşı Dynavit lehine verildi. Meliha İsmailoğlu bu hareketiyle alkışları topladı.

Melissa Vargas 18, Arina Fedorovtseva 17, Aslı Kalaç 15, Ana Cristina De Souza 14 ve Eda Erdem Dündar 13 sayıyla çift haneli rakamlara ulaştı.

Sultanlar Ligi’nde Şampiyon Fenerbahçe Opet

Salon: Burhan Felek Spor Salonu

Hakemler: Ozan Çağı Sarıkaya, Tuncay Sevim

Eczacıbaşı Dynavit: Boskovic, Hande Baladın, Voronkova, Ognjenovic, Jack-Kısal, Beyza Arıcı (Simge Aköz, Saliha Şahin, Elif Şahin, Yaprak Erkek, Samanta, Yasemin Güveli)

Fenerbahçe Opet: Carneiro, Eda Erdem Dündar, De Souza, Vargas, Aslı Kalaç, Fedorovtseva (Gizem Örge, Lazareva, Meliha Diken, Buse Ünal, Cansu Çetin)

Setler: 26-28, 25-21, 21-25, 26-24, 15-8

FİNAL ETABININ ÖDÜLLERİ

En iyi libero: Gizem Örge
En iyi pasör: Macris Carneiro
En iyi orta oyuncu: Eda Erdem
En iyi smaçör: Arina Fedorovtseva
En iyi pasör çaprazı: Melissa Vargas
En değerli oyuncu: Melissa Vargas

Exit mobile version