Spor Toto Süper Lig’inde Galatasaray 2-1 İstanbulspor

Galatasaray, Süper Lig'in 15. haftasında Nef Stadyumu'nda oynanan maçta İstanbulspor'u 2-1 mağlup etti ve liderlik koltuğuna oturdu.

Galatasaray Istanbulspor Habermeydan

Süper Lig’in 15. haftasında Nef Stadyumu’nda Galatasaray ile İstanbulspor karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Galatasaray 2-1’lik skorla kazandı ve ligde liderlik koltuğuna oturdu. Nef Stadyumu’nda dolu tribünler önünde büyük bir coşkuyla maça başlayan Galatasaray, maçın 14. dakikasında Gomis’le gole yaklaştı, sağ kanattan gelen ortaya arka direkte topla buluşan Gomis’in vuruşunda top direğe takıldı. Pozisyonun devamında top rakibe çarparak kornere çıktı, köşe vuruşunu Mertens kullandı. Gomis bu kez kale dibinden kafa ile topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Sarı-Kırmızılılar golden sonra etkinliğini arttırarak gol arayışlarını sürdürdü. Oyunu tamamen rakip sahaya yıktı. Dakikalar 32’yi gösterirken Galatasaray bir kez daha gole çok yaklaştı ancak Gomis müsait pozisyonda topa çok zor dokundu ve top üst direkten oyun alanına döndü. Galatasaray’da, dakikalar 37’yi gösterdiğinde sahneye bir kez daha Gomis çıktı ve Mitdsjö’nün ceza sahasına çevirdiği topu kafa ile ağlara göndererek farkı ikiye çıkarttı.

İkinci yarıda Cim Bom farkı artırmak için gol aradı bulduğu pozisyonlardan yararlanamadı. İstanbulspor ise 83. dakikada umutlandı. Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu Ethemi kullandı, Mehmet Yeşil şık bir kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi. Bu dakikadan sonra müsabakada başka gol olmayınca mücadeleyi Galatasaray 2-1 kazandı ve puanını 30’a yükselterek, Fenerbahçe’nin kaybettiği haftada liderlik koltuğuna oturdu. İstanbulspor ise 8 puanda kaldı.

Exit mobile version