Sırbistan’ın EURO 2024 Kadrosu Belli Oldu! Süper Lig’den 1 İsim Var!

EURO 2024'e iddialı gelen takımlardan Sırbistan'ın nihai kadrosu açıklandı. Süper Lig'in yıldız ismi de listede yerini aldı.

sirbistan 1

Avrupa Şampiyonası’nın başlamasına yaklaşık 2 hafta kaldı. Turnuvaya katılan 24 takım, bu süre zarfında birçok hazırlık maçıyla oyuncularının seviyelerini ve takıma olan uyumlarını ölçecek. İlk etapta 35 kişilik bir aday kadrosu çağıran Milli Takımımız, İtalya ile oynadığı maçtan kısa bir süre sonra bu sayıyı 26’ya düşürecek. Turnuva öncesindeki son hazırlık maçını Polonya ile yapmaya hazırlanan Milliler, bu maçta ana kadrosuyla taraftarlarının huzuruna çıkacak.

Milli Takım’ın 9 kişiyi kadrodan çıkarma gerekliliği, önümüzdeki günlerin en çok tartışılması beklenen konusu olarak öne çıkıyor. Öte yandan Türkiye’nin turnuvadaki muhtemel rakiplerinde de kadrolar netleşmeye başladı. Ülkemizin gruptaki rakipleri Gürcistan, Çekya ve Portekiz’de de kadrolar açıklanırken; nihai kadronun nasıl şekilleneceği merakla beklenmekte. Millilerin sonraki turlarda rakibi olması muhtemel takımlardan Sırbistan ise, birçok takımın aksine nihai kadrosunu erkenden hazırladı.

Fransa ve Belçika gibi ekiplerde de ana kadronun bir anda netleşmesi şaşkınlık yaratmıştı. Aynı tutumu sergileyen Sırbistan teknik direktörü Dragan Stojkovic, açıklanan 26 kişilik kadro ile turnuva öncesindeki sürenin tamamını taktiklerine odaklanarak geçirmeyi hedefliyor. Avrupa’nın birçok dev ekibinde önemli roller üstlenen Sırp oyuncular, geçmişteki birçok turnuvada hayal kırıklığı yaratmıştı. Son olarak Dünya Kupası’nda da beklentileri karşılayamayan Balkan ekibi, bu turnuvada potansiyellerinin üzerine çıkmaya çalışacak.

Sırbistan’ın 26 Kişilik EURO 2024 Kadrosu

Ülkemizde birçok Sırp kökenli oyuncu bulunmasına karşın, yalnızca birisi kadroda yer bulabildi. Sırbistan Milli Takımı’nın kaptanlığını üstlenen ve en tecrübelileri olan Fenerbahçeli Dusan Tadic, EURO 2024’te de ülkesinin 10 numaralı formasını sırtına geçirecek. Ayrıca gruplarda Slovenya’nın rakiplerinden biri olan Sırbistan’ın kaptanı Tadic, takım arkadaşı Miha Zajc ve Alanyaspor’dan Jure Balkovec’le de karşı karşıya gelecek. Grubun bir diğer ekibi Danimarka’da ise, Galatasaray’ın yıldız savunmacısı Victor Nelsson forma giyiyor.

Sırbistan milli takımının nihai EURO 2024 kadrosu şu şekilde;

Kaleci: Vanja Milinkovic Savic (Torino), Predrag Rajkovic (Mallorca), Dorde Petrovic (Chelsea)

Defans: Strahinja Pavlovic (RB Salzburg), Nikola Milenkovic (Fiorentina), Srdan Babic (Spartak Moskova), Milos Veljkovic (Werder Bremen), Uros Spajic (Kızılyıldız), Nemanja Stojic (Backa Topola)

Orta saha: Sasa Lukic (Fulham), Nemanja Gudelj (Sevilla), Nemanja Maksimovic (Getafe), Ivan Ilic (Torino), Srdan Mijailovic (Kızılyıldız), Sergej Milenkovic-Savic (Al-Hilal), Dusan Tadic (Fenerbahçe), Lazar Samardzic (Udinese), Veljko Birmancevic (Sparta Prag), Filip Kostic (Juventus), Andrija Zivkovic (PAOK), Filip Mladenovic (Panathinaikos), Mijat Gacinovic (AEK Atina)

Forvet: Aleksandar Mitrovic (Al-Hilal), Dusan Vlahovic (Juventus), Luka Jovic (Milan), Petar Ratkov (RB Salzburg)

Sırbistan’ın EURO 2024’teki ilk maçı, 16 Haziran’da İngiltere’yle oynayacakları mücadele olacak. Sonrasında ise 20 Haziran’da Slovenya ve 25 Haziran’da Danimarka ile karşı karşıya gelecek.

Exit mobile version