Ryan Kent İçin Premier Lig İddiası!

Fenerbahçe'nin İngiliz kanat oyuncusu Ryan Kent, Premier Lig ekipleri tarafından isteniyor.

kent 1

Sezon başında yapılan transferlerin büyük bir kısmından beklediği verimi alan Fenerbahçe, beklentileri karşılayamayan isimlerle yola devam edip etmeme stratejisini belirlemeye çalışıyor. Özellikle de savunma hattının rotasyonunu oluşturan Luan Peres ve Serdar Aziz gibi isimler, sürekli hale gelen sakatlıkları sebebiyle soru işareti oluşturmakta. Orta alanda Zajc ve Crespo gibi isimlerden beklediği katkıyı alamayan Fenerbahçe, hücum hattında ise Ryan Kent ve Michy Batshuayi’yi tartışmaya başladı.

Konferans Ligi maçlarındaki performansıyla beğeni toplayan Batshuayi, bir yandan da taraftar nezdinde isteksiz bir görüntü sergiliyor. Aynı durumun Ryan Kent özelinde de gerçekleştiğini belirten birçok taraftar bulunmakta. Yönetim ve teknik heyet de, hücumda bekleneni veremeyen iki yıldız isim konusunda neler yapılabileceğini tartışmaya başladı. Savunma ve orta alana birer takviye yapmayı planlayan Fenerbahçe yönetimi, Kent ve Batshuayi’nin durumuna göre hücum hattına da eklemeler yapabilir.

Fenerbahçe’nin geçtiğimiz sezonun bitiminden 1 gün sonra renklerine bağladığı Ryan Kent, bir önceki takımı Glasgow Rangers’ta gösterdiği performansla kendisine yönelik oluşan beklentileri arttırmıştı. Ancak Fenerbahçe’deki ilk döneminde henüz beklentileri tam anlamıyla karşılayamadı. Hücum rotasyonunda Joshua King’in dahi gerisinde kalan Kent, forma süresinin giderek düşmesi sebebiyle ayrılma ihtimalini değerlendirmeye başladı. Deneyimli kanat oyuncusu için Premier Lig ekiplerinden teklifler geldiği iddia ediliyor.

İngiliz basınında yer alan haberlere göre, Kent için Leeds United ve Bournemouth’tan 7 milyon euro civarında tekliflerin geleceği ileri sürüldü. Premier Lig’e geri dönmeye çalışan Leeds ve ligde tutunma mücadelesi veren Bournemouth, Kent’in önemli bir kontratak silahı olabileceğini düşünmekte. Bu sebeple Ocak ayında Fenerbahçe’nin kapısını çalması beklenen İngiliz ekipleri, sarı lacivertlilerde forma şansı bulamayan Kent’in bonservisini beklediklerinden çok daha kolay bir şekilde alabilirler.

Her iki ekibin de 7 milyon euro civarında bir bonservis bedelini gözden çıkardığını iddia eden İngiliz basını, Fenerbahçe’de aradığını bulamayan yıldız ismin her iki teklife de olumlu baktığını öngörüyor. Ryan Kent’in etki yaratabilecek bir isim olduğunu düşünen Leeds ve Bournemouth, yeni yılın ilk günlerinde Fenerbahçe’ye beklediği transfer kaynağını sağlayabilir. Sezon başında bedelsiz olarak takıma katılan Kent, sarı lacivertlilerin savunma ve orta saha transferi için aradığı bütçenin kaynağı olabilir.

Liverpool alt yapısında yetişen ve uzun yıllar boyunca Liverpool’dan birçok farklı ekibe kiralanan Ryan Kent, 2019 yazında Glasgow Rangers’a transfer olmuştu. Burada geçirdiği 4 sezon boyunca İskoçya Premier Lig şampiyonlukları ve UEFA Avrupa Ligi finali gören Kent, takımda geri plana düştüğü sezonun sonunda bedelsiz olarak Fenerbahçe’ye katıldı. Bu sezon oynadığı 15 maçta 1 gol 2 asist yapan Kent, gösterdiği performansla taraftarın beğenisini henüz elde edememiş durumda. Tecrübeli ismin ilerleyen dönemlerde yükselişe geçmesi umuluyor.

Exit mobile version