Romain Saiss Beşiktaş’tan neden ayrıldığını açıkladı!

Romain Saiss, Beşiktaş'tan ayrılarak Katar'ın Al Sadd takımına transfer olmasının ardından teknik direktör Şenol Güneş'i çok sert sözlerle eleştirdi.

romain saiss besiktas tan neden ayrildigini acikladi2 habermeydan e1690220669357

Romain Saiss Beşiktaş’tan neden ayrıldığını açıkladı!

Romain Saiss, Beşiktaş’tan ayrılarak Katar’ın Al Sadd takımına transfer olmasının ardından teknik direktör Şenol Güneş’i çok sert sözlerle eleştirdi.

Beşiktaş ile yollarını ayırarak, 2.5 milyon euro bonservis bedeliyle Katar’ın Al Sadd takımına imza atan Romain Saiss, transferinin resmileşmesinin ardından çarpıcı açıklamalar yaptı.

Foot Mercato internet sitesine konuşan Saiss, Beşiktaş’tan ayrılık nedeninin sorulması üzerine “Aylarca konuşmadım, sezon sonuna kadar hep takıma ve kendime odaklandım. Sanırım konuşmak için doğru zaman değildi. Beşiktaş’tan ayrılma kararı almamın kulüple, taraftarla ya da takım arkadaşlarımla hiçbir ilgisi yok. Tek sorun teknik direktörde (Şenol Güneş). O geldiğinden beri, böyle bir insana güvenemeyeceğim için kendi kendime gitmem gerektiğini söylememe neden olan birikmiş şeyler oldu.” diye konuştu.

Faslı stopere teknik direktör Şenol Güneş ile yaşananların detaylarının sorulması üzerine, “Her şey Dünya Kupası’nda başladı. Oradaki şeyler (Sakat sakat oynaması) için beni suçladı. Yaptığım şeye katılmıyorsan sorun değil. Ama kendini iyi göstermek için basının karşısında farklı, özel olarak benle konuşurken farklı konuşamazsın. Benle özel olarak konuşurken iyi iş çıkardığımı ve benzer durumda olsa kendisinin de aynı şekilde davranacağını söyledi.” ifadelerini kullandı.

Ara transfer döneminde İngiltere’den bir teklif aldığını ve Beşiktaş’tan ayrılmak istediğini söyleyen Saiss, “Ara transferde İngiltere Premier Lig’e geri dönmek için bir teklif aldım. Şenol Güneş’e oraya gitmek istediğimi, çünkü orada bir hikayem olduğunu söyledi. Ancak, transfer döneminin sonuna geldiğimizi ve kulübün yerimi doldurmakta zorlanacağını biliyordum. 33 yaşımdayım, 6 ay daha kalmak zorunda olsaydım somurtmayacaktım. Bunu çok profesyonel bir şekilde yaptım. Bir teklifi geri çevirdiler, çünkü beni tutmak istiyorlardı. Ancak transfer döneminin sonunda kulüp benim pozisyonuma bir oyuncu transfer etti. Şenol Güneş de beni yedek kulübesine gönderdi. Kendime en iyisi olduğumu söyledikten sonra kendimi engellememin bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. Takım arkadaşım sakatlanmadan bir daha oynayamayacağımı çok iyi biliyordum. Bir sezonu daha riske atmak istemedim. Şenol Güneş bana ‘Sen benim en iyi defans oyuncumsun. Hatta en iyi oyuncumsun’ dedi. Ben de ona ‘O zaman yedek kulübesinde olmamı nasıl açıklarsın?’ diye sordum. Eğer bir sorun varsa bana söylemeliydi.” açıklamasını yaptı.

Şenol Güneş’e adeta öfke kusan Saiss, “Eşimin sağlık sorunları vardı ve Katar’da mahsur kalmıştım. Dünya Kupası’ndan sonra onunla kalmak için Katar ile Fas arasında gidiş dönüş yapmak zorunda kaldım. Oraya vardığımda sakatlığımı not ettirmek ve antrenmanlara yeniden başlamak için derhal İstanbul’a dönmem söylendi. Geri dönmek zorundaydım, çünkü başka seçeneğim yoktu. Ne yazık ki Katar’a dönmek zorunda kaldım. Çünkü hala iyi değildim. Sportif direktör (Ceyhun Kazancı) bile Şenol Güneş geldikten sonra 6 ay içinde iki kez ayrılmak istedi. Şenol Güneş, sadece sorunlara neden oldu.” ifadelerini kullandı.

Saiss, geçen sezon Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda çıktığı 26 maçta bir gol kaydetti.

Exit mobile version