Rıdvan Yılmaz’a Galatasaray Kancası!

Sol bekte istikrar sorunu yaşayan Galatasaray, Rangers'tan Rıdvan Yılmaz'ı renklerine bağlayabilir.

ridvan yilmaz 1

Yaz aylarında Şampiyonlar Ligi’ne iddialı bir kadro kurma amacıyla hareket eden Galatasaray, bu süreçte birçok yıldızı renklerine bağlamıştı. Bu yıldızların bir kısmından sezon içerisinde verim almayı başaran Okan Buruk ve ekibi, bir kısmında ise istenen verimi elde etmekte zorlandı. Ocak ayında bu bölgelerin bazılarına müdahale etmeyi planlayan sarı kırmızılılar, verimi düşük görünen sol bek ve orta saha pozisyonları için çalışmalarını hızlandırdı. Avrupa kupalarının da devam ettiği bir senaryoda hareket eden Galatasaray, kaliteli isimlere yönelmeyi planlıyor.

Orta sahada Ndombele’yi göndererek farklı seçenekler oluşturmak isteyen yönetim, yakın dönemde listesine aldığı Gallagher’dan vazgeçmek durumunda kaldı. İngiliz yıldızın Chelsea’da gösterdiği performans sonrasında geri adım atan sarı kırmızılı ekibin yöneticileri, diğer büyük takımlarda forma şansı bulamayan isimlere erişmeye çalışıyor. Orta alanda yeniden yabancı takviyesi yapması beklenen Galatasaray, sol bek transferinde yerli opsiyonları değerlendirmek istiyor. Bu bölgede yerli oyuncu tercihi yapmak, Galatasaray’ın sol bek planlamasındaki isim sayısının az kalmasına neden oldu.

Bir önceki sezonun başında Glasgow Rangers’ın yolunu tutan Rıdvan Yılmaz, Galatasaray’ın sol bek için oluşturduğu listede en üst sırada. Rangers’ta bu sezon da formayı alamayan milli oyuncu, İskoç ekibinden en az 6 aylığını ayrılmayı planlıyor. EURO 2024 öncesinde maç ritmini kazanacağı bir kulüpte yer almak isteyen Rıdvan, ilgilenmesi muhtemel tüm takımlarla görüşmeye razı. Yakın döneme dek Milli Takım’da yer almadığı dönemler de yaşayan 22 yaşındaki oyuncu, EURO 2020’de kaçırdığı şampiyona trenine bu sefer binmek istiyor.

Rangers’ta ilk sezonuna oranla çok daha fazla şans bulan Rıdvan Yılmaz, buna karşın İskoçya Ligi’nin beklediğinden daha az görünür olduğu görüşünde. İstikrar yakalamaya doğru emin adımlarla ilerleyen genç sol bek, bir yandan da Milli Takım’daki yerini yeniden kazanmanın peşinde. Bu sebeple Galatasaray veya herhangi bir üst seviye takımın radarında yer almaya sıcak bakan milli oyuncu, Ocak ayının ilk günlerinde karar sürecini tamamlamayı umuyor.

Rıdvan’ın Almanya’dan da talipleri olduğu söylense de, kış transfer dönemindeki bir numaralı talibinin Galatasaray olması bekleniyor. Beşiktaş alt yapısından yetişen ve buradan Rangers’a giden yıldız isim, kariyerinin bir sonraki durağında da köklü bir camiaya yelken açabilir. Bu sezon 8 maça çıkan ve 1 gol kaydeden Rıdvan, Montella ile birlikte A Milli Takım’a geri dönmüştü. Kuntz dönemindeki dışarıda kalma sürecini yeniden yaşamak istemeyen yıldız isim, 2024 yılında yeni bir deneyimi tercih edebilir.

Rıdvan Yılmaz ve Galatasaray’ın anlaşma zemini bulamaması halinde ise, Galatasaray’ın Sivasspor’dan Uğur Çiftçi’ye transfer teklifi yapması ihtimal dahilinde. Sivasspor’un da cüzzi bir bedel karşılığında anlaşmaya onay vermesi bekleniyor.

Exit mobile version