Real Madrid’den Çılgın Mbappe ve Haaland Planı!

La Liga devi Real Madrid, son yılların en başarılı iki golcüsü Haaland ve Mbappe için harekete geçmeye hazırlanıyor.

haaland mbappe 1

Son yıllarda transfer piyasasında daha az aktif bir görüntü sergileyen Real Madrid’in, eski günleri hatırlatacak bir transfer planlaması yapmaya başladığı iddia ediliyor. Bu sezonun başında Jude Bellingham, Fran Garcia ve milli futbolcumuz Arda Güler’i transfer eden İspanyol devi; 2024 için çok daha büyük planlar yapmaya başladı. Yakın döneme dek genç oyuncu ağırlıklı bir transfer stratejisi izleyen ve emektar oyuncularıyla yol ayrımına gelen Real, Haziran ayından itibaren 2000’lerdeki ve 2010’lardaki “yıldızlar topluluğu” görünümünü yeniden yakalayabilir.

Karim Benzema’nın ayrılığı sonrasında yola Joselu’yla devam eden Real Madrid, transferdeki büyük hamlelerini 2024 yazında yapmaya hazırlanıyor. İspanyol devinin literatüre kazandırdığı Los Galacticos tabirinin yeniden hayata geçeceği konuşulmaya başlandı. Los Galacticos ismiyle kurulan kadrolarda 2000’lerde Figo, Zidane, Beckham gibi yıldızlar transfer edilmişti. 2010’lu yılların başında Cristiano Ronaldo, Kaka, Benzema, Di Maria gibi oyuncuların Real Madrid’e transfer edildiği sürece de aynı ad verildi. 2010’lardaki projeden büyük verim elde eden İspanyol devi, 2020’lerde ise futbolun yeni dönemdeki iki büyük hücumcusunu renklerine bağlamaya çalışacak.

İspanyol medyasında Real Madrid’e yakın kaynaklardan ortaya çıkan iddiaya göre, eflatun beyazlıların bir sonraki yaz için gözünü kararttığı öğrenildi. 429 milyon euro civarında bir transfer bütçesi biriktirdiği iddia edilen Real Madrid, bu bütçeyle Dünya çapında iki ismi renklerine bağlayabilir. Sezon sonunda Kroos ve Modric’in yüksek maaşlarından da kurtulması beklenen İspanyol devi; hem Haaland, hem de Mbappe’yi aynı transfer döneminde renklerine bağlamaya çalışacak.

Hazard ve Benzema’nın ayrılığıyla birlikte maaş bütçesinden yaklaşık 75 milyon euro kar elde ettiği bilinen Real Madrid’in, Kroos ve Modric’in ayrılığıyla da bu meblağa yakın bir kar elde etmesi bekleniyor. Kasasında 111 milyon euro bulunduğu söylenen ve 200 milyon eurodan fazla kredi kullanım hakkı olan başkent ekibi, uzun yıllardır büyük hamleler yapmamasının acısını bu yaz döneminde çıkarabilir. PSG’yle olan sözleşmesi sona erecek Mbappe’ye yüklü bir kontrat önermeye hazırlanan Real, aynı dönemde Haaland’ın bonservisi için konulan serbest kalma maddesini de aktive edebilir.

2 sezon önce Real Madrid’e gelme fırsatını geri tepen Mbappe, PSG’nin önerdiği çok yüklü kontratı kabul etmiş ve 2 yıl daha Fransız devinde top koşturmanın garantisini vermişti. Bu sezon itibarıyla kontratın 1 yıllık opsiyonunu kullanmayacağı iddia edilen Fransız yıldız, çocukluk hayali olarak nitelendirdiği Real Madrid kariyerine başlangıç yapabilir. Transfer bütçesinin önemli bir kısmını Mbappe’ye ödenecek imza parasına ayıran İspanyol devi, Temmuz’un ilk günlerinde yıldız isimle olan anlaşmasını resmiyete dökebilir.

Real Madrid’in yıllardır yıldız transferleri konusunda geri planda kalması, 2024 yazında taraftarlarının beklediği büyük hamlelerin gelmesine yol açabilir. Haaland’ın Manchester City’deki ikinci sezonunun sonunda geçerlilik kazanacak serbest kalma maddesi ise, Real’in ilgisini çeken bir diğer unsur oldu. İkinci sezon sonunda yaklaşık 200 milyon euro bedelle takımdan ayrılma opsiyonunu kontratına ekleyen Norveçli yıldız, bu maddenin aktive edilmesi ve kontrat teklifini kabul etmesi halinde Real Madrid formasını sırtına geçirebilir. Manchester City’de oynadığı ilk sezonda tüm büyük kupaları kazanan Haaland, aynı başarıyı Real’de de tekrarlamak isteyebilir.

Maddi ve kadro dönüşümü konusunda geçiş dönemi yaşayan Real Madrid, buna rağmen 2022 yılında Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine götürmüştü. Bu sezon Jude Bellingham’dan beklentilerin üzerinde bir hücum katkısı alan dev ekip, önümüzdeki sezon yapmayı planladığı hamlelerle yeniden Dünya’nın zirvesine dönebilir.

Exit mobile version