Real Madrid’de Grimaldo İlgisi!

Yeni sezon için hedefleri arasına sol bek transferini koyan Real Madrid, Bayer Leverkusen'den Grimaldo'yu istiyor.

grimaldo 1

La Liga’nın 14. haftası itibarıyla Girona’yla liderliği paylaşan Real Madrid, önümüzdeki sezon için büyük planlar yapıyor. Hücum hattına hem Haaland hem de Mbappe’yi transfer etmeyi düşündüğü iddialarıyla gündeme gelen İspanyol devi, geçiş sezonu olarak tanımladığı bu dönemde kadronun emektar isimlerine veda edecek. Geçtiğimiz sezonun sonunda Karim Benzema ve Eden Hazard gibi önemli iki figürle yollarını ayıran Real; bu sezon ise Modric ve Kroos’un takımdan ayrılmalarına izin verecek.

Jude Bellingham transferiyle birlikte orta alandaki dönüşümünü büyük ölçüde tamamlayan Real Madrid, Haziran ayı itibarıyla hücum hattına ve beklere odaklanmayı hedefliyor. Hücum hattı için Dünya’nın şu andaki en formda hücumcularıyla anılan eflatun beyazlılar, bu isimlerden en az birini kadroya katmak istiyor. Mbappe’nin kontratının sona ermesi, Fransız yıldızla iki yıl önce planlanan buluşmanın 2024’te gerçekleşmesini sağlayabilir. Beklere yapılacak hamlelerde ise, takıma uzun yıllar hizmet edebilecek isimler ilk tercih olacak.

Geçtiğimiz günlerde Bayern Münih’in Kanadalı yıldızı Alphonso Davies’le adı anılan Real Madrid, başarılı sol bekin transferi için henüz hiçbir girişimde bulunmadı. Yıldız oyuncunun Bayern’le olan kontrat görüşmelerinin sonuçsuz kalmasını bekleyen Real Madrid yönetimi, yaz aylarında Davies’e teklif götürmeyi planlıyor. 2025’te kontratının tamamlaması beklenen Davies ise, Real Madrid’e gitme ihtimalini mutlaka değerlendirmeyi hedefliyor. Ancak Davies transferinde sorun çıkma ihtimalini de yüksek gören Florentino Perez ve yönetimi, sol bek hamlesi için yeni bir ismi gündemine aldı.

Alphonso Davies transferinin tamamlanamaması durumunda, Real Madrid’in sol bek listesindeki ikinci isme teklif götürmesi bekleniyor. Bu ismin de, Bayer Leverkusen’de yıldızını bir kez daha parlatan Alejandro Grimaldo olduğu iddia ediliyor. İspanyol spor basınına yansıyan bilgilere göre, deneyimli oyuncunun Leverkusen performansı sonrasında Real’in radarına girdiği belirtiliyor. Teknik direktörlük koltuğuna Bayer Leverkusen’den Xabi Alonso’yu getirme planları da yapan Real Madrid yönetimi, İspanyol çalıştırıcıyla birlikte Grimaldo’yu da renklerine bağlayabilir.

Bundesliga’daki ilk sezonunda beklentileri fazlasıyla karşılayan ve sağladığı skor katkısıyla dikkatleri üzerine çeken Grimaldo; geçtiğimiz yaz Benfica’dan bedelsiz olarak Leverkusen’e gitmesiyle de dikkat çekmişti. Barcelona alt yapısından yetişen ve Benfica’da da kendisini gösteren deneyimli oyuncu, bu döneme kadar büyük takımların radarına tam anlamıyla girememişti. Xabi Alonso’yla çalışmaya başladığı bu dönemde ise, takımı Leverkusen’in Bayern’i geride bırakmasını sağlayan en önemli etkenlerden biri oldu. Real’in şu andaki B planı olarak görülen yıldız isim, yakın bir gelecekte birçok devin A planı konumuna gelebilir.

Valencia ve Barcelona’da altyapı eğitimini alan Alejandro Grimaldo, Barcelona’da B Takım’a kadar yükselmişti. B Takım’dan doğrudan Benfica’ya giden İspanyol sol bek, yaklaşık 7 yıl boyunca Portekiz devinde istikrarlı bir performans sergiledi. Sezon başında Bayer Leverkusen’e bedelsiz transfer olan Grimaldo, Alman ekibiyle oynadığı 18 maçta 9 gol 4 asist gibi yüksek bir katkıya imza attı.

Exit mobile version