Real Madrid, Nico Williams’ın Peşinde!

Önümüzdeki sezon hücuma transfer yapması beklenen Real Madrid, Bilbao'dan Nico Williams'ı istiyor.

nico 1

Bu sezona Jude Bellingham, Joselu, Fran Garcia ve Arda Güler transferleriyle giren Real Madrid; ligde ve Avrupa’da istikrarlı yapısını sürdürüyor. Bellingham’ın takıma katıldığı andan itibaren yüksek performans vermesi, İspanyol devinin gelecek için çok daha fazla umutlanmasını sağladı. İngiliz oyuncuyla birlikte milli yıldızımız Arda’nın da takıma katılması, ülkemizdeki futbol tutkunlarının da Real’i takip etmesine yol açtı. Son yıllarda yatırımını genç yıldızlara yapan ve bu dönemde de genç oyuncu politikasını sürdürdüğünü gösteren Real Madrid, önümüzdeki yıl da bu yönde istikrarlı bir tutum sergileyecek.

Haziran 2024’te Palmeiras’tan Endrick’i renklerine bağlamaya hazırlanan Real Madrid, bir yandan da Mbappe’yi kadrosuna katmak için çalışmalarını sürdürüyor. Fransız yıldızla birlikte hücumu daha da zenginleştirecek opsiyonlar arayan yönetim, Dünya’nın her bölgesine yayılan scout ağlarını bu hedef doğrultusunda kullanmakta. Benzema’nın boşluğunu Mbappe ile doldurmayı düşünen Real Madrid yönetimi, kanatlarda ise La Liga’nın iddialı genç yeteneklerinden birine teklif yapmaya hazırlanıyor.

Genç yeteneklere yaptığı yatırımların büyük bir kısmından önemli karşılıklar almayı başaran Real yönetimi, sağ kanat transferi için Nico Williams’ı takibe aldı. Athletic Bilbao formasıyla oldukça başarılı bir çıkış yapan Gana asıllı İspanyol oyuncu, Bask ekibinin şu andaki başlıca gelir opsiyonu olma yolunda ilerliyor. Ağabeyi Inaki Williams’ın aksine İspanya Milli Takımı’nda kısa vadede şans bulan 21 yaşındaki hücumcu, Real’in haricindeki birçok Avrupa devi tarafından da takip ediliyor. Haziran’a dek transferi tamamlamayı hedefleyen Real Madrid, Premier Lig ekipleriyle zorlu bir mücadeleye girişebilir.

Nico Williams transferinde Real’in bir diğer rakibinin Barcelona olması beklenmekteydi. Ancak Katalan ekibindeki mali problemleri ve oyuncu satışının şu an itibarıyla gündem dışı kalması, La Liga cephesindeki tek ekibin Real Madrid olduğunu gösteriyor. Manchester City, Liverpool ve Newcastle United gibi devlerin de ilgisinin bulunduğu bilinen genç yıldızın; kariyerinin bu döneminde İspanya’da kalmak istediği ve Real Madrid’in teklifine sıcak baktığı konuşulmakta.

Carlo Ancelotti’nin sezon sonunda takımdan ayrılmasıyla birlikte teknik heyetini de değiştirmeye hazırlanan Real Madrid, hücum ağırlıklı oyun sistemlerini tercih edecek isimlerle çalışmakta kararlı. Bu kararını oyuncu havuzuyla da birlikte kesinleştirmek isteyen Real yönetimi, Nico Williams transferinde oyuncu cephesiyle de son görüşmeleri yaparak imza sürecine geçmek istiyor. Athletic Bilbao’yla olan kontratında 50 milyon euroluk serbest kalma maddesi bulunan genç isim, yeni sezonda ağabeyi Inaki ile birlikte oynama ayrıcalığı yerine Real’de oynama ayrıcalığını tercih edebilir.

Alt yapı kariyerinin tamamını Athletic Bilbao’da geçiren Nico Williams, 2021 yılında A Takım seviyesine yükseltildi. Bilbao’nun yıldız ismi Inaki Williams’ın kardeşi olmasıyla dikkatleri üzerine çeken Nico, kısa sürede gösterdiği performansla takımın bir diğer yıldızı oldu. İspanya Milli Takımı’nı tercih ederek ağabeyi Inaki’yle rakip olmak durumunda kalan Nico, burada da beklentileri karşılama yolunda emin adımlarla ilerliyor. Athletic Bilbao formasını giyen ikinci Afrika kökenli oyuncu olan Nico Williams, 95 maçta 13 gol 12 asist kaydetme başarısını gösterdi.

Exit mobile version