Real Madrid, Jude Bellingham’ı İstiyor!

Yeni sezonda daha güçlü bir kadro kurmak isteyen Real Madrid, Jude Bellingham'ın peşine düştü.

bellingham

Bu sezon ligdeki zirve yarışında 8 puan geri düşen Real Madrid; yaz transfer döneminde yenilenme sürecinin kritik adımlarını atmaya hazırlanıyor. Sezon başında Kylian Mbappe transferinde hayal kırıklığına uğrayan başkent ekibi; takımı uzun yıllar taşıyan orta saha hattını güncellemek için düğmeye bastı. Mbappe için ayrılan bütçeyle önemli harcamalara imza atan Real; bütçesinin en önemli kısmını ise orta sahanın yeni lideri için harcayacak. Son iki sezonda takıma katılan Tchouameni ve Camavinga’nın yanına bir genç yıldızı daha eklemeyi planlayan Real; Bellingham’ı liste başına koydu.

İspanyol basınından ortaya çıkan bilgilere göre; Real’in Haziran’daki ilk transfer hedefi Jude Bellingham olacak. 2010’lu yıllarda kurduğu orta saha hattı ile uzun yıllar başarılı dönemler geçiren Real Madrid; yeni yapılanmasıyla da aynı istikrarı yakalamayı hedefliyor. Geçtiğimiz yıl kazanılan Şampiyonlar Ligi zaferiyle planlarının başarısına daha çok inanan Başkan Florentino Perez ve ekibi; Bellingham transferi için yüklü miktarda kaynak ayırmayı hedefliyor. Takımdaki yüksek maliyetli oyuncuların büyük bir kısmını yollayan İspanyol devi; İngiliz yıldızın transferinde önümüzdeki sezonun bütçesinin önemli bir kısmını harcamayı planlıyor.

Bellingham’ın Borussia Dortmund’dan ayrılması için 120 milyon euro civarında bir bonservis istendiği öğrenildi. Alman devinin transfer piyasasına sunduğu en son yıldız olan Bellingham ise; son döneme kadar Premier Lig isteğini daha ön planda tutmaktaydı. Ancak Real’in transfer sürecine dahil olmasıyla birlikte, genç oyuncunun da eflatun beyazlıların teklifine sıcak bakmaya başladığı iddia edildi. Jude Bellingham’ı en çok isteyen kulüp olan Liverpool ise; Şampiyonlar Ligi’ne katılamaması halinde pazarlık masasından kalkabilir. Manchester City ve Manchester United’ın isimleri de Bellingham’la anılmakta. Ancak 19 yaşındaki oyuncunun ilk 11 garantisi istemesi, iki Manchester devini de devre dışı bırakabilir.

Real Madrid, Transfer Bütçesini Hazırlıyor!

Geçtiğimiz sezon Kylian Mbappe’nin transferini hedeflerken maaş bütçesinde önemli oranda küçülmeye giden Real Madrid; bu transferin gerçekleşmemesi sonrasında farklı hedeflere yelken açtı. Bale, Isco ve Jovic gibi isimleri takımdan gönderen Real, bu sezonun sonunda ise en yüksek maaşlı isimlerden Eden Hazard’ın ayrılmasını bekliyor. Real Madrid kariyerinde beklentileri karşılayamayan Belçikalı oyuncunun; sezon sonu itibarıyla ABD’de veya Arap Yarımadası’nda yer alan ülkelerden birinde boy göstermesi bekleniyor.

Öte yandan İspanyol devinin kadroda istikrarlı performans veren isimlerle de yola devam etmesine kesin gözüyle bakılıyor. Karim Benzema’nın bu yıl da kontrat yenileyeceği konuşulurken; Marco Asensio’yla da imza aşamasına gelindiği öğrenildi. İspanyol yıldızın planlarda önemli bir parça olacağı ve takımdaki yerini koruyacağı konuşulmakta.

Exit mobile version