PSG, Mbappe Sonrasında Leao ve Osimhen’i Transfer Etmek İstiyor!

Kylian Mbappe'nin Real Madrid'e doğru adım adım ilerlemesi, PSG'nin yeni sezon için yıldız arayışına çıkmasına yol açtı.

osimhen

Ocak ayı transfer dönemi Avrupa’da beklenilenden çok daha zayıf geçti. Avrupa devlerinin büyük bir kısmı, sezon sonunu ve hatta EURO 2024 sonrasını beklemeye koyuldu. Kışın hamle yapabilmek için maddi özgürlüğü olan kulüpler dahi, planlamalarını sezon sonunda hayata geçirme kararı aldı. Avrupa’nın büyük ekipleri içerisinde, yalnızca rotasyon darlığından şikayetçi olan Tottenham ve küme hattından kurtulmak isteyen Lyon’un büyük transferlere imza attığı görüldü. Transfer piyasasının en etkili takımlarından PSG ise, yalnızca savunmaya Brezilya’dan Beraldo takviyesini yaptı.

PSG’nin transfer gündemini şu anda dahi şekillendiren tek bir konu bulunmakta. Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek Kylian Mbappe’nin kontrat yenilememesi, Fransız devinin yaz planlamasını tamamen değiştirecek tek unsur konumunda. Mbappe’nin iki sezon önce ertelediği Real Madrid transferini bu sezon tamamlamak istemesi, başkent ekibinin yeni sezon için iddialı hamlelere yönelmesine yol açtı. Fransız yıldızın önerilen tüm kontrat tekliflerini geri çevirmesi ve Real’e yeşil ışık yakması sonrasında, PSG’nin yeni yapılanmasının en kilit hamlelerinin bu yıl yapılacağı netleşmiş oldu.

Luis Enrique döneminde pasa dayalı bir oyuna geçen ve sezon başında takıma yeni katılan isimler için yaklaşık 370 milyon euro harcayan PSG; bir önceki sezonun iki dev yıldızı Messi ve Neymar’ın gidişi sonrasında bu operasyonu yapmıştı. Mbappe’nin gidişi sonrasında da Fransız ekibinin 300 milyon euro civarında bir bonservis maliyetine girmesi planlanıyor. İtalyan basınında ortaya çıkan iddialara göre, PSG’nin hücum için düşündüğü iki yeni hedefin de Serie A’nın yıldızları olduğu ileri sürüldü. Haberin içeriğinde, Milan’dan Leao ve Napoli’den Osimhen’in PSG forması giymeye yakın olduğu belirtiliyor.

Mbappe’nin ağırlıklı olarak görev yaptığı sol kanat pozisyonu için ilk düşünülen isim Rafael Leao oldu. Milan’da gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Portekizli yıldız, Mbappe’nin hücumda kattığı artıların birçoğunu katabilecek potansiyelde görülüyor. Milan’la olan kontratında 175 milyon euroluk serbest kalma maddesi bulunan 24 yaşındaki kanat oyuncusu, bu maddenin aktive edilmesiyle birlikte PSG’nin yolunu tutabilir. Geçmişte Ligue 1 ekibi Lille’de de forma giyen yıldız isim, o dönemde Fransa’ya gelmesini sağlayan Luis Campos’un PSG’ye geçmesiyle birlikte Fransız devinin gündemine girmişti. PSG’nin Mbappe’nin Real’e imzasıyla birlikte, Mbappe’den sonraki en pahalı hamlesini bir an önce tamamlaması bekleniyor.

PSG’nin istatistiksel olarak en büyük efsanesi konumuna gelen Kylian Mbappe’nin ayrılığıyla birlikte, santrfor pozisyonuna da takviye yapılacak. Hem Kolo Muani hem de Gonçalo Ramos’tan beklediği çıkışı göremeyen PSG yönetimi, iki yıldız isimden birini göndermek istiyor. Bu isimlerden birinin de rotasyonda yer almaya ikna edilmesi durumunda, başkent ekibinin Osimhen transferini tamamlamasına kesin gözüyle bakılıyor. Premier Lig devlerinin de çok istediği Nijeryalı golcü, geçmişte yıldızını parlattığı Lille döneminden tanıdığı Luis Campos sayesinde Fransa devinin yeni golcüsü olabilir.

Kylian Mbappe’nin Real Madrid’e transfer olmasıyla birlikte, hem PSG’de hem de birçok Avrupa devinde büyük değişiklikler yaşanmasına çok yüksek ihtimal veriliyor.

Exit mobile version