Profesyonel Ralli pilotu Ken Block 55 yaşında hayatını kaybetti

Gymkhana yıldızı Profesyonel ralli pilotu Ken Block, geçirdiği kaza sonrası 55 yaşında yaşamını yitirdi.

ken block vefat etti habermeydan

Dün geçirdiği kar motoru kazasında ciddi şekilde yaralanan profesyonel ralli pilotu Ken Block, 55 yaşında hayata gözlerini yumdu. Kariyeri boyunca birçok başarıya imza atan Ken Block’un ölüm haberini eşi Lucy doğruladı.

Motor sporları tarihinin en önemli isimlerinden olan Ken Block, Motor1.com gündeminin de önemli bir parçasıydı. Yaşamı boyunca pek çok başarının altına imza atan başarılı pilot, pek çoklarının emekliliğe ayrıldığı yaşta Rally Amerika şampiyonu olarak adını bir kez daha tarihe yazdırmıştı.

Block’un takımının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Ken Block’un bugün bir kar motosikleti kazasında hayatını kaybettiğini doğrulayabildiğimiz için en derin üzüntülerimizi paylaşıyoruz. Ken bir vizyoner, bir öncü ve bir simgeydi ve en önemlisi, bir baba ve kocaydı. Çok özlenecek” ifadeleri kullanıldı.

Drift dünyasının da yakından takip ettiği Ken Block’un sosyal medya hesaplarında milyonlarca takipçisi bulunuyordu. Otomobil tutkunlarının gönlünde önemli bir yere sahip olan Block, pek çok viral drift videosunun da yaratıcısıydı.

Ken Block Hakkında

Ralli kariyerine 2005 yılında başlayan Block, Amerika Ralli Şampiyonası’nda Yılın Çaylağı seçildi. Dünya Ralli Şampiyonası’nda yarıştı ve X Games’te madalyalar kazandı. Ken Block rallinin haricinde motokros, Kaykay (Skateboard) ve snowboard gibi sporlarda da yarışıyordu. Amerikalı ayrıca spor giyim şirketi DC Shoes’u kurdu ve tehlikeli pistlerde ve engelli parkurlarda sürüş yaptığı Gymkhana video serisinin yapımcılığını üstlendi. Özel üretim araçlarıyla yaptığı gösteriler, YouTube’da milyonlarca kez görüntülendi.

Block, son olarak Alman mühendislerle birlikte elektrikli Audi S1 Hoonitron ortaya çıkmasına katkı vermişti. S1 Hoonitron, Ken Block için özel olarak geliştirilmiş türünün tek örneği bir model, Las Vegas caddelerine çıktı. Ken Block’un S1 Hoonitron’la yaptığı gösteri Youtube’da 6 milyona yakın izlenme sayısına ulaştı. Gymkhana gösterileri bir süredir Ken Block’tan koltuğu alan Travis Pastrana tarafından sürdürülüyor.

Exit mobile version