Premier Lig Ekibi Tottenham, Kerem Aktürkoğlu’na Teklif Yapmaya Hazırlanıyor!

Galatasaray'ın yıldız ismi Kerem Aktürkoğlu, Premier Lig'in köklü takımlarından Tottenham'ın radarına girdi.

kerem 1

Geçtiğimiz sezonki şampiyonluk ve bu yılki yüksek performans, Galatasaray’da forma giyen birçok yıldızın Avrupa devleri tarafından fark edilmesini sağladı. Yaz aylarında da birçok yıldızı için transfer teklifi alan sarı kırmızılılar, yalnızca İtalyan hücumcusu Nicolo Zaniolo’yu Aston Villa’ya göndermişti. Takımdaki genç yıldızların dev ekipler tarafından takip edilmesi, sarı kırmızılıların bir sonraki dönem de iddialı transferler yapma ihtimalini ortaya çıkarıyor. Zaniolo’nun gidişiyle birlikte Tete ve Ziyech’i getiren yönetim, yeni ayrılıklar olması halinde de benzer bir politika izleyecek.

Son birkaç yıldır Galatasaray’ın en çok beklenti vaat eden ismi olan Kerem Aktürkoğlu da, geçtiğimiz yılki ve bu sezonki performanslarıyla dev ekiplerinin takip ağına girdi. Galatasaray hücumuna kattıkları sayesinde birçok başarıda payı bulunan Kerem, son olarak Manchester United galibiyetinde de kilit roldeki isimlerden biriydi. Türkiye’nin Hırvatistan ve Letonya maçlarında da iddialı bir performans gösteren başarılı kanat oyuncusu, kısa bir süre içerisinde Avrupa’nın yolunu tutabilir.

Yakın dönemde Liverpool, Manchester United ve Arsenal gibi kulüplerin izlediği söylenen Kerem; bir diğer Premier Lig ekibi Tottenham tarafından da izleniyor. Son dönemde Galatasaray’a yakın kaynaklardan gelen iddialara göre, Tottenham’ın Galatasaray yönetimiyle temas kurduğu ve oyuncunun bonservisine dair fiyat alma isteği gönderdiği belirtiliyor. Kulübe yollanan bildiride; bonservis isteğinin yanı sıra, Kerem’le görüşme yapma izni de talep edildi. Transfer sürecini resmi yollarla başlatan Tottenham yönetimi, Kerem transferini Ocak ayında tamamlamayı hedefliyor.

Arsenal’ın da Kerem için kısa bir süre içerisinde teklif getirmesi beklenirken, bu görüşmelerin Ocak ayı içerisinde çok daha fazla sıklaşacağı öngörülüyor. Bu hafta sonu itibarıyla 25 yaşına gelecek milli oyuncu ise, kariyerinin en önemli fırsatlarından birini daha kaçırmak istemiyor. Son iki sezondur kendisine gelen teklifleri geri çeviren Kerem; Ocak ayında kulübü memnun edebilecek bir tekli gelmesi durumunda takımdan ayrılma sürecine girebilir. Galatasaray yönetiminin Kerem için en az 20-25 milyon euroluk bir satış baremi koyması bekleniyor.

Son dönemde pasa ve prese dayalı oyunlarıyla Premier Lig’de zirveyi paylaşan Arsenal ve Tottenham; Kerem’in kendi oyun anlayışları için ideal bir kanat oyuncusu olduğunu öngörüyor. Santrfora Son’u kaydıran Postecouglou, Richarlison yerine kısa bir süre içerisinde Kerem’e forma şansı verebilir. Ancak Arsenal’da forma rekabetinin fazla oluşu, Kerem’in buraya yönelmesine engel olabilir.

Galatasaray yönetiminin, Tottenham’dan gelen fiyat ve görüşme talebini henüz yanıtlamadığı öğrenildi. Transfer görüşmeleriyle ilgili kararı Kerem’le birlikte alması beklenen yönetim, kulübün elini rahatlatacak bir teklif gelmesiyle birlikte pazarlık sürecine dahil olacak. Teklifin Galatasaray’ı tatmin etmemesi durumunda ise, transfer görüşmeleri sezon sonuna bırakılacak.

Sezona hızlı bir başlangıç yapan Kerem Aktürkoğlu, 16 maçta 5 gol 7 asiste imza attı.

Exit mobile version